Maak gratis een profiel aan

Dit betekent de lichaamstaal van mannen

12-10-19 - Het is geen geheim dat mannen en vrouwen anders omgaan met daten. Ook de lichaamstaal verschilt enorm van elkaar. Relatieplanet leert je de lichaamstaal van mannen beter begrijpen.

Mannen zijn in de ogen van vrouwen vaak mysterieus, onbereikbaar en onvoorspelbaar. En andersom geldt dat ook. Als het op daten aankomt wordt het alleen maar mysterieuzer. Want wat bedoelde hij nu met die knipoog tijdens het etentje met collega’s of het oogcontact dat hij de hele tijd met je zoekt of al die kleine aanrakingen? Mannen kunnen er ook wat van. Ondanks dat daten altijd wel iets mysterieus heeft – wat het het ook leuk maakt én spannend maakt - vind je hieronder tips om de lichaamstaal van mannen beter te begrijpen.

 

Steeds weer die blik..

Je kent het wel, die aardige mannelijke collega die je meerdere keren per week oogcontact met je probeert te maken en op het moment dat jullie oogcontact hebben, smelt jij helemaal weg. Maar is dat wederzijds? Heeft die mannelijke collega dezelfde intentie? Als je merkt dat het zeer regelmatig gebeurt en dat het soms een beetje ongemakkelijk wordt en jullie beiden nerveus worden, is dat dan een goed teken?! Zeker weten!

 

Telkens weer van die kleine aanrakingen

Iedere keer als je op stap gaat, kom je die ene man tegen die je stiekem beter wilt leren kennen. Elke keer is het heel gezellig en jullie hebben veel contact. Eerst oogcontact, maar later komen daar ook kleine aanrakingen bij. Een keertje een duw, een omhelzing of een andere aanraking waarvan je op het eerste gezicht niet meteen ‘iets’ van denkt. Toch zijn al deze kleine aanrakingen verdacht en verklapt de lichaamstaal van mannen dat ze geïnteresseerd in je zijn.

 

De manier waarop een man lacht

Mannen lachen op verschillende manieren: de ene keer met een volle grijns, soms een verborgen- en bescheiden lachje en soms is het schaterlachend. Om de lichaamstaal van mannen beter te begrijpen, is het belangrijk om goed te letten op de manier hoe hij lacht. Als het een bescheiden of ook wel ongemakkelijk / nerveus lachje is, dan weet je dat het goed is. Want vergeet niet: mannen kunnen ook zenuwachtig worden als ze gevoelens krijgen voor iemand.

 

De afstand tussen hem en jou

Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan dat de afstand tussen jou en een man iets zegt over de lichaamstaal van mannen? Als een man gevoelens begint te krijgen voor iemand, wordt de afstand tussen jullie twee steeds kleiner. Als je normaal gesproken een gesprek hebt met een man op kantoor, dan zit daar geruime afstand tussen. Het is immers een collega. Als een gesprek hebt met een man die je aantrekkelijk vindt, ga je vanzelf merken dat de afstand kleiner wordt. Of je nu ergens zit of tegenover elkaar staat.

 

Conclusie

Naast de bovenstaande genoemde punten, zijn er nog veel meer aspecten waar je op kunt letten als je de lichaamstaal van mannen beter wilt begrijpen. Pas wel altijd op flirten met je mannelijke collega. Mocht het op een of andere manier toch niet wederzijds zijn of niet werken, is het allerminst prettig om hem elke dag op je werk te zien.

Wat is jouw ultieme tip om de lichaamstaal van mannen beter te begrijpen?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (27). In het dagelijks leven werkt ze als freelance online marketeer en copywriter en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

Terug naar overzicht