Maak gratis een profiel aan

Dit is waarom slowdaten een comeback maakt

27-12-2019 - Online daten is leuk, maar met de komst van zoveel nieuwe dating apps is daten voor veel mensen ook wat overweldigend geworden. Voel jij je ook wel eens overdonderd door de snelheid van online daten? Dan is slowdaten wellicht iets voor jou. Relatieplanet legt uit waarom slowdaten een comeback maakt.

We hebben het idee dat hoe meer dates we hebben, hoe sneller we een relatie vinden. Maar in realiteit hebben we alleen maar meer afspraakjes zonder diepe betekenis en houden we er enkel ‘friends with benefits’ aan over.

 

Dit is waar slowdaten om de hoek komt kijken, een trend die precies het tegenovergestelde is van het overweldigende massa daten. Slowdaten daagt je uit om echt tijd en energie in iemand te steken en langzaamaan te ontdekken of deze persoon bij je past. Kortom: je gaat iemand echt het hof maken!

 

Wat is slowdaten?

Slowdaten is een heel ontspannen manier van daten, waarbij je iemand rustig leert kennen. Het vraagt aandacht en geduld, want je focust jezelf voor een poosje enkel en alleen op dezelfde persoon (niet op 4 potentiële matches tegelijkertijd). Je doet minder vaak een snel drankje, maar gaat wel geregeld samen dineren, een lange boswandeling maken of een andere activiteit doen die jullie dichterbij elkaar brengt.

 

Waarom is slowdaten een comeback aan het maken?

Het internet heeft daten makkelijk gemaakt, maar ook overweldigend. Want met zoveel potentiële matches lijkt er altijd een betere match te vinden te zijn. En wat als je ineens vier of vijf gesprekken hebt lopen met potentiële dates? Dan voel je je verplicht te antwoorden en met iedereen af te spreken, waardoor je de week erna vijf dates hebt met vijf verschillende mensen! Niet zo gek dus dat steeds meer mensen zich richten op de trend van het slowdaten en liever minder dan meer dates hebben.

 

Ouderwets? Misschien, maar niet voor hen die eindeloos veel dates gehad hebben met mensen die helemaal niet bij hen bleken te passen.

 

Wat zijn de voordelen van slowdaten?

Allereerst is het veel natuurlijker. Ons brein is namelijk zo gemaakt dat het pas na een tijdje met iemand echt durft te verbinden. Gevoelens van liefde, romantiek en diepe verbinding hebben tijd nodig om te groeien, dus neem dan ook de tijd om iemand echt te leren kennen. Wat we weten allemaal dat iemands profiel niets zegt over de persoon die erachter zit en dat we na één date echt niet kunnen zeggen of iemand bij ons past of niet.

 

Door langzaamaan te daten, tijd in elkaar te steken en mooie ervaringen te delen bouw je een band op. Dit betekent vaak ook dat je pas na een aantal weken of maanden voor het eerst seks met elkaar hebt. De emotionele verbinding ontstaat vóór dat je met elkaar naar bed gaat.

 

Maak je eerste date zo verbindend mogelijk

Een eerste date met iemand hoort iets te zijn waar je naar uitkijkt. Iets dat je uit je comfortzone haalt en je gezonde spanning oplevert. Ga dus samen naar een restaurant waar jullie beide nog niet zijn geweest, ga naar die expositie waar je al zolang naartoe wilde of ga samen naar een pretpark! Want wees eens eerlijk, hoe erg kun je uitkijken naar een kop koffie met een onbekende? Of lunchen bij dat tentje waar je gisteren nog wat met een vriendin?

 

Ga iets doen waar jullie samen helemaal in opgaan, wat jullie een ervaring oplevert. Ga samen iets beleven wat meteen verbinding creëert en ontdek wat voor boeiende gesprekken dat oplevert! Zo maken jullie meteen al op een diep level kennis met elkaar en vind je het helemaal niet meer erg om je aandacht een tijdje op alleen deze persoon te richten. En wie weet, kom je er wel achter dat dit de persoon is met wie jij een langdurige relatie aangaat!

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht