Do’s en don’ts online daten 50plus

Do’s en don’ts online daten 50plus

Je bent er helemaal klaar voor: kom maar op met die leuke man of vrouw. Je bent een tijdje single geweest, misschien wel omdat je kinderen voorrang kregen. Zij zijn nu zo goed als volwassen en nu is het tijd voor jezelf. Je zoekt een maatje om de leuke dingen in het leven mee te delen. De verjaardagen en feestdagen, die leuke markt in het centrum en de tranen… ook de tranen wil je graag delen. We kunnen je alvast verklappen: die leuke single man of vrouw van 50plus ga je met online daten vinden. Datingsite Relatieplanet geeft je graag enkele do’s en don’ts voor dit leuke en spannende date avontuur.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Do’s:

Heb respect voor elkaars rugzakje. Als 50plussers heb je een half leven met ups en downs achter de rug. Misschien hebben sommige herinneringen nog geen plekje gekregen. Heb respect voor dit gegeven en het zal jullie band versterken.

Geniet van het nu. Word blij van alle leuke dingen die jullie samen ondernemen; de etentjes, de wandelingen, het shoppen of de feestjes. De meeste 50plussers zijn eerst op zoek naar een fijn en gezellig contact: een maatje. Neem de tijd en geniet van het moment. Het zal de liefde doen opbloeien.

Vrijheid blijheid. Geef elkaar de ruimte. Misschien is hij stapelgek op voetbal en vind zij het heerlijk om op zaterdagmiddag haar ouders of vriendinnen te bezoeken. Probeer deze jarenlange gewoonte niet te doorbreken. Gun elkaar eigen passies en bezigheden.

Zorg voor een overeenkomende levenstijl. Vind een dekseltje dat op jouw potje past. Wat voor een partner zoek je? Zoek je een hip en sportief iemand die een paar keer in de week lekker gaat wandelen en sporten, of zoek je iemand die liever thuis blijft onder het genot van een glas heerlijke wijn, een leuke film of een mooi muziekstuk? Omschrijf het zo concreet mogelijk in je datingprofiel om teleurstellingen te voorkomen.

Verwachtingspatronen uitspreken. Vertel: hoe zie je een nieuwe relatie voor je? Zoek je een maatje of vriendschap? Wil je (weer) samenwonen? Sta je na je vijftigste nog open voor een prachtig huwelijk? Probeer je wensen en behoeftes in kaart te brengen voor je op date gaat.

Don’ts:

Iemand willen veranderen. Wil je iemand die je accepteert zoals je bent, of iemand die je kneedt tot zijn of haar perfecte partner? Vanzelfsprekend is het geven en nemen in een relatie, maar iemand van 50+ staat vol in het leven en laat zich niet meer de les lezen.

Je contactgegevens zomaar verstrekken. Plaats je contactgegevens niet zomaar in je profiel en verstrek ze niet zonder reden in al je inbox berichten. Gezellig bellen en e-mailen heeft misschien je voorkeur, maar waarborg je privacy. Op Relatieplanet kun je eerst online daten binnen een veilige en betrouwbare omgeving.

Negatieve uitlatingen doen over een ex-partner. Er is een kans dat je date een relatie achter de rug heeft. Wil jouw toekomstige partner zijn of haar verleden met je delen, sta hier dan open voor. Wees een luisterend oor, bied een schouder, een glimlach of stel wanneer gewenst vragen. Geef je partner het gevoel dat je hem of haar steunt, maar blijf terughoudend in het teveel uiten van je eigen oordeel om ongemakkelijke discussies te voorkomen.

Je blindstaren op iemands uiterlijk. Een kilootje te veel of te weinig, een plukje meer of minder grijs haar. De nodige kraaienpootjes of die veel te makkelijke schoenen of spijkerbroek. Iedereen wordt een jaartje ouder en daarmee vaak ook praktischer. Wat is voor jou belangrijker? Staar je niet blind op iemands uiterlijk, maar ga voor die klik en een gelukkig leven samen.

Veeleisend zijn. Eisen, eisen, eisen. De meeste 50plussers willen gewoon genieten van een rustig leven. Niet te veel haasten, niet te veel moeten. Die tijd is geweest! Een huishouden moet natuurlijk niet verslonzen, een aantal familieleden en vrienden wachten op bezoekjes, en dat ene muurtje is misschien toe aan een likje verf, maar geef het de tijd. Samen daten is geen race tegen de klok. Het mag soms een tandje lager.

Geniet van de liefde: je hebt het maar getroffen!

Of je nu hoofdstuk 10 of 30 van je leven schrijft, geniet van elk moment. Geniet van het online daten en de ontmoetingen die je de komende tijd aangaat. Heb je je match gevonden? Kijk hem of haar dan maar eens diep in de ogen: je hebt het maar getroffen! Tijd voor een serie nieuwe avonturen en hoogtepunten!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht