Maak gratis een profiel aan
Gespreksonderwerpen date

Een goed gesprek met jouw introverte date: 7 gespreksonderwerpen

5-9-2017 - De introverte persoon houdt van een goed gesprek, dus wil je voorkomen dat je alleen maar oppervlakkige gesprekken voert. We helpen je graag op weg!

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

1. Waarom?

Stel na een kort antwoord niet meteen een nieuwe vraag, maar vraag naar de reden achter het antwoord om zo te leiden naar een goed gesprek. Waarom houdt iemand van Italiaans ijs? Waarom heeft hij of zij gekozen voor een hond als huisdier? Of bijvoorbeeld: waarom is hij of zij huisarts geworden?

 

2. Een goed gesprek: hoe gaat het echt met je?

De introvert vindt het niet erg om over ‘minder leuke’ onderwerpen te praten, dus wees niet bang om te vragen hoe het echt met hem of haar gaat of wat er speelt in het leven van de introvert. Misschien is een naaste ziek, gaan vrienden scheiden, of heeft hij of zij onlangs iets nieuws over zichzelf geleerd. Wat doet het met hem of haar dat een persoon ziek is? Of dat vrienden gaan scheiden? En – inderdaad – waarom?

 

3. Je grootste droom

Wat zou je het allerliefste bereiken in je leven? Wat zijn je dromen en ambities? En waarom? Over je dromen vertel je automatisch vol passie waardoor je al snel een goed gesprek voert dat niet enkel bestaat uit small talk.

 

4. Filosoferen

Wie zijn we als mensen? Waarom zijn we hier? Bestaat er buitenaards leven? Bestaat God? Dit soort onderwerpen leidt tot eindeloze gesprekken, maar voor de introvert zeker tot een goed gesprek.

 

5. Levenslessen

Iedereen heeft wel een aantal levenslessen op zijn kerfstok staan. Periode die we in eerste instantie liever niet hadden meegemaakt, maar als we erop terugkijken… Dan heeft die periode je wel erg veel geleerd. Daarnaast is het heel interessant om over te praten.

 

6. Creativiteit

De gemiddelde introvert is altijd wel bezig met een creatief projectje. Het bouwen van een 3D-printer, het schilderen van een meesterwerk of het rijgen van armbandjes om te verkopen op internet. En ja, een introvert persoon kan érg goed vertellen over zijn of haar creatieve hobby’s. Eenmaal thuis ga je waarschijnlijk meteen zelf een 3D-printer bouwen!

 

7. Persoonlijke ontwikkeling

Hoe is iemand veranderd de laatste jaren en hoe is dat zo gekomen? En wat zou iemand nog graag leren? Of waar zou hij of zij beter in willen worden? En, jawel, waarom?   Concluderend: Uiteraard heeft small talk ook een functie, namelijk het opwarmen van een gesprek, maar daarna is het tijd voor de betekenisvolle gesprekken.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

Terug naar overzicht