Maak gratis een profiel aan
Halloween date

Een smakelijke en romantische Halloween met deze movie munch

18-10-2017 - Wij vertellen je hoe je de perfecte romantische Halloween flmsnack maakt: Halloween movie munch.

Kies voor een betaald lidmaatschap!


Op dinsdag 31 oktober is het weer zover: Halloween. En er is natuurlijk niets romantischer dan samen onder een warme deken kruipen om een griezelige film te kijken terwijl het buiten hard regent en de wind om het huis fluit. Een mok warme chocomel met slagroom (oké, of een lekker wijntje) en wat lekkers te knagen voor er naast. Wij vertellen je hoe je de perfecte, romantische Halloweensnack maakt.

 

Popcorn 2.0

Popcorn is natuurlijk de ultieme filmsnaaierij. Maar alleen popcorn is ook maar zo saai. Je hebt meestal keuze uit zoet, karamel en zout. Allemaal even lekker, al heb je soms gewoon zin in meer. Daarom gaan wij voor de popcorn 2.0. En speciaal voor jouw Halloween date geven we er een griezelig tintje aan.

 

Smaken combineren

Het leukste aan het maken van movie munch is het combineren van smaken. In dit geval gaan we voor een combinatie van zoet en zout in één schaal. Niet zo extreem als de Frankenfoodcreatie van gezouten chips met pure chocolade, wel gewoon de combinatie waar je in de bioscoop altijd stiekem op hoopt. Zoute en zoete popcorn door elkaar. Wij geloven namelijk niet dat wij de enigen zijn die altijd in de bios vragen of ze zoute en zoete popcorn door elkaar in onze bak willen gooien. ;)

 

De ingrediënten

In plaats van gewoon zoete popcorn kozen we voor karamel popcorn en voor zoute popcorn. Verder hadden we zin in Malthezers, M&M's met pinda, Oreo met witte vulling, Oreo met chocoladevulling en pure chocolade. Om alles een echt Halloween-tintje te geven zijn we ook nog los gegaan met eetbare oogjes.

 

Het knoeien... euh... koken

Het is het allerleukste om dit samen met je Halloween date te doen. Op de een of andere manier resulteert het maken van movie munch altijd in elkaar hapjes voeren en een soort van mini foodfight. Voor ons stiekem wel één van de toppunten van romantiek dus. Neem een platte ovenschaal of bakblik en gooi hierin één zak karamel popcorn en één zak zoute popcorn leeg en hussel alles goed door elkaar. Pak een flinke hand, of twee, M&M's in de kleuren bruin, oranje en geel en laat je inner Jason of Michael even los. Sla ze in grove stukken. Doe hetzelfde met twee flinke handen Malthezers. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie en schenk dit in strepen over de popcorn heen. Hier overheen strooi je de M&M's en Malthezers die je net in stukken hebt geslagen. Verdeel zoveel mini Oreo's over je Halloween movie munch als je wilt en maak het af door snoepoogjes over de schaal te verdelen.

 

Voordat je onder de deken kruipt

Laat de schaal even een half uurtje staan om de chocolade terug hard te laten worden. Mooi tijd om samen je blanket fort te bouwen en te verzinnen welke films er in jullie Halloween date marathon langs gaan komen. Wat ons betreft mogen Ouija en Get Out niet ontbreken en Bram Stoker's Dracula is met recht een klassieker. En als het allemaal te eng wordt, kun je altijd nog kiezen voor Hocus Pocus. Soms is kinderachtig doen namelijk ook heel romantisch.

 

We zijn benieuwd welke film het gaat worden voor jullie Halloween date. De movie munch gaat vast en zeker in de smaak vallen. Stiekem is je Halloween date namelijk pas geslaagd als de Halloween movie munch door de kamer is gevlogen omdat jullie allebei onder de deken verstoppen voor de film.

 

Deze blog is geschreven door Sergio en Linda van TalkNomzToMe. Ze hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten. 

 

Terug naar overzicht