speeddate tips

Eerste hulp bij speeddaten

Speeddaten is een bijzondere manier van daten die steeds populairder wordt. De naam zegt het al: je hebt verschillende dates in een snel tempo. Om je te helpen bij het speeddaten hebben wij een aantal tips verzameld.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Meestal duurt een date maximaal 10 minuten. Zo kun je op een gezellige, luchtige manier meerdere singles leren kennen. Is er een klik? Dan kan je natuurlijk contactgegevens uitwisselen!

 

Je bent nieuwsgierig naar deze speelse vorm van daten, maar je durft de stap niet goed te nemen. Misschien ben je al een tijd aan het kijken op de Relatieplanet Events pagina, om te kijken of er een speeddate-avond gepland staat. Toch weet je niet helemaal hoe je jezelf moet presenteren, of wat je in zo’n korte tijd over jezelf moet vertellen. Je hebt überhaupt geen idee hoe zo’n avond er aan toe gaat. Het kan dus een hele stap zijn om je hiervoor open te stellen. Dat je er een beetje onzeker van wordt is heel normaal, maar uiteindelijk kan deze ervaring je een ware kick en misschien de ware liefde opleveren. Om een beetje houvast te creëren, kun je de volgende tips achter de hand houden:

 

Speeddate tip 1 – Maak een goede eerste indruk

Een goede eerste indruk is bij iedere date belangrijk. Probeer jezelf goed verzorgd te presenteren. Een frisse look laat zien dat je persoonlijke hygiëne belangrijk vindt en het kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Geef je date daarnaast bijvoorbeeld een hand of drie zoenen en vergeet diegene vooral niet aan te kijken.


 

Speeddate tip 2 – Wees origineel en gepassioneerd tijdens de date

Het gebruik van de standaardvragen lijkt misschien voor de hand liggend, maar vaak wordt dit als een lichte afknapper gezien. Het wordt gewaardeerd als je origineel en authentiek blijft. Vraag naar dingen die je zelf leuk vindt. Zijn jullie beide gepassioneerde lezers, dan kun je bijvoorbeeld vragen of je date je favoriete boek al gelezen heeft. Je enthousiasme maakt je aantrekkelijk!


 

Speeddate tip 3 – Luchtige gespreksonderwerpen

Probeer te vermijden dat het gesprek zwaar en weemoedig wordt. Mochten jullie een klik hebben, dan is er later altijd ruimte om verder te praten over elkaars leven, geschiedenis en voorkeuren. Te snel hierop ingaan kan je date onbedoeld afschrikken. Te snel hierop ingaan kan je date onbedoeld afschrikken – je wilt de ander overtuigen met plezier, niet met zorgen, toch?
 

 

Speeddate tip 4 – Blijf jezelf voor een geslaagde date

Mooi weer spelen? Dat kan. Maar vergeet niet dat je op die manier misschien verkeerde verwachtingen schept. Je wilt tenslotte dat de ander je leuk vindt om wie je bent en je niet bij je eerste date door de mand valt. Probeer dus vooral jezelf te zijn. Vertel de ander wat jou leuk maakt en wat je aan jezelf waardeert. Zelfvertrouwen wordt over het algemeen als erg aantrekkelijk ervaren.


 

Speeddate tip 5 – Heb plezier

Vergeet er vooral niet van te genieten. Natuurlijk komt het voor dat het niet klikt met één van de dates. Maar dit hoeft de pret niet te drukken; zelfs als er geen klik is, kun je nog lachen of een leuk gesprek hebben! Vergeet niet: je bent hier uiteindelijk voor jezelf en je hebt sowieso een leuke ervaring om mee te nemen!

 

Terug naar overzicht