Eerste zondag 2016: populair voor online dating

Eerste zondag 2016: populair voor online dating!

Misschien heb je het al gehoord via de NOS, Telegraaf, of andere nieuwsbron: de eerste zondag van 2016 was een immens populaire dag voor singles om zich in te schrijven op Relatieplanet en andere datingsites. Dit keer was 3 januari de betreffende datum. Ook andere datingsites uit binnen- en buitenland bevestigen de populariteit van deze datum. Datingsite Relatieplanet licht vandaag toe waarom deze datum zo populair is voor nieuwe singles om een inschrijving aan te maken!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

De eerste zondag: een nieuwe kans voor singles

Verschillende bronnen beamen het: goede voornemens voor het nieuwe jaar te zijn één van de redenen dat het aantal inschrijvingen hoger ligt in januari dan op andere tijdstippen in het jaar. Amerikaanse datingexpert Julie Spira vertelt er het volgende over. De eerste zondag van het jaar is vaak het eerste moment dat singles tijd hebben om de inschrijving aan te maken; vandaar dat de eerste zondag van het jaar zo populair is om een inschrijving te doen. Het achterliggende doel (of voornemen)  is hierbij om in het nieuwe jaar liefde te vinden. Rondom de feestdagen worden singles geprikkeld door stelletjes om hen heen, wat de behoefte om te daten verder aanwakkert!

Relatieplanet in RTL Boulevard

Ook RTL Boulevard besteedt vandaag (7 januari) aandacht aan zogenaamde ‘Dating Sunday’: deze term wordt inmiddels gebruikt voor de eerste zondag van het jaar. Bij Relatieplanet waren er ook veel meer inschrijvingen en afgenomen abonnementen dan normaal, wist Erik al te vertellen aan de NOS: “Dat is al jaren zo. Twee keer zo veel mensen als normaal bezoeken de site [op zondag 3 januari]. En nog eens twee keer zo veel mensen nemen een abonnement.”

Relatieplanet marketeer en PR manager Arjanne komt vanavond in RTL Boulevard aan het woord en praat over het hogere aantal inschrijvingen en bezoekers. Kijken dus, als je meer wilt weten over deze speciale dag!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht