Geloof bij online daten

Geloof bij online daten

Een steeds groter deel van de Nederlanders is single en al ongeveer 15% hiervan heeft wel eens gebruik gemaakt van een online datingplatform. Ook veel gelovigen hebben het dating-‘paradijs’ ontdekt. De kans dat je iemand leert kennen met een levensopvatting of een geloofsovertuiging die verschilt van die van jou wordt hierdoor steeds groter. Datingsite Relatieplanet wil daarom het thema ‘gelovig daten’ graag met je bespreken!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Hoe belangrijk is geloof voor jou bij online daten?

Voor veel mensen is geloven en spiritualiteit een erg belangrijk deel in hun leven. Waar sommigen enkel om de zoveel tijd aan een meditatiesessie doen, zijn er ook mensen die het geloof als fundamenteel zien. Door de steeds groeiende diversiteit aan levensbeschouwelijke opvattingen wordt de kans dat je iemand ontmoet die hierin verschilt van jou groter. De vraag is dan: Hoe ga je hiermee om?

Ben je zelf gelovig? En hoe belangrijk is levensbeschouwing voor jou? Dit zijn vragen die je aan jezelf kan stellen. Voor je begint met daten kan het prettig zijn als je weet waar je naar zoekt. Wil jij iemand met dezelfde geloofsovertuiging? Dan kun je dit bijvoorbeeld aangeven in je profieltekst. Vergeet daarbij niet te vertellen waarom dit zo belangrijk voor jou is. Misschien spreekt het de juiste persoon erg aan en leggen jullie op deze manier contact. Is geloof voor jou minder belangrijk, dan kun je natuurlijk aangeven of je hiervoor open staat of niet.

Geloof in je gevoel

Maar wat doe je als je toch iemand leert kennen die er net iets anders over denkt dan jij? Je hebt een andere voorkeur, maar hij of zij is wel echt heel leuk. Stel je jezelf open voor deze persoon of hoop je dat de klik en de kriebels vanzelf verdwijnen? Ga hierbij na wat je leuk vindt aan deze persoon, wat je belangrijk vindt in een (eventuele) relatie en hoe je geloof hierin past. Geloof is slechts één van de obstakels die je als koppel kunt overwinnen. Eventueel kun je dit bespreken met mensen om je heen. Zij kunnen je een objectiever advies geven. Doe daarnaast vooral wat goed voor jou voelt. Vind je diegene zo leuk dat je de religieuze en culturele uitdaging aan wilt gaan? Geniet er dan van! Het kan zowel voor jou als je (mogelijke) partner een leuke, passievolle en leerzame tijd zijn, om uiteindelijk in een gezonde relatie uit te komen.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht