Maak gratis een profiel aan
gesprekken eerste date

Gespreksonderwerpen voor de eerste date

Je eerste date is in zicht. Bang dat het gesprek vastloopt? Wij geven je 5 gespreksonderwerpen om te blijven praten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Het is zover: binnenkort heb je je eerste afspraakje. Jullie hebben besloten een kop koffie te gaan drinken. Eenmaal daar klap je dicht en het muurtje gaat omhoog. Je weet het even niet meer. Begrijpelijk, maar niet nodig. Een eerste date is voor iedereen spannend. Niet getreurd! Datingsite Relatieplanet geeft je vijf gespreksonderwerpen om het gesprek bij een eerste ontmoeting gaande te houden.

 

Je partner vinden via een datingsite

Na online gesprekjes met verschillende contacten heb je je flirt gevonden. Hij of zij zou wel eens je potentiele partner kunnen zijn. Om dit tijdens je eerste date te ontdekken kun je de volgende vijf luchtige en interessante gespreksonderwerpen de revue laten passeren:

 

1. Familie en achtergrond: waar ben je opgegroeid? Heb je broers of zussen? Heb je goed contact met je ouders? Heb je een fijne opvoeding genoten?

 

2. Muzieksmaak: welke muziekstijlen spreken je aan? Heb je wel eens een optreden in een café of concert van een grote artiest bezocht? Heb je ook een favoriet nummer die je graag hoort? Bespeel je zelf een instrument?

 

3. Hobby's en interesses: zijn er hobby's die je graag met iemand wilt delen? Wat doe je graag in het weekend? Welke activiteiten maken jou blij?

 

4. Eten en drinken: wat is je favoriete gerecht? Waar ga je graag uit eten? Ben je een liefhebber van koken? Zijn er dingen die je absoluut niet lust?

 

5. Toekomst en ambities: waar zie je jezelf over 10 jaar? Wat zoek je in een relatie? Heb je een kinderwens? Hoe ziet jouw werkweek eruit?  

 

Een eerste date is geen speeddate

Je ziet het: er zijn genoeg vragen die je je date kan stellen om het gesprek te starten, varierend van luchtig tot meer diepgaand. Maar let op, daten is geen speeddate. Je zit samen aan tafel om te genieten van elkaars gezelschap. Jullie eerste date is geen kruisverhoor, er is geen druk om zoveel mogelijk te weten te komen over de ander.

Kies voor gespreksonderwerpen die bij jou en je gesprekspartner passen. Meestal gaat dit vanzelf. Als het klikt merk je vanzelf waar de ander enthousiast over is, en kan je naar hartelust flirten. Vergeet niet: jullie zijn niet voor niets op date gegaan, dus de interesse is er al. En loopt het niet zoals je had gedacht, dan zet je je zoektocht gewoon voort via Relatieplanet. Je bent een leuke ervaring rijker, en grote kans dat het een volgende date wel raak is.

 

Terug naar overzicht