Maak gratis een profiel aan
Heerlijke gerechten

Heerlijk herfstgerecht voor een date: paddenstoelenpasta

21-11-2017 - Als er één ingrediënt is waar je alle kanten mee op kunt tijdens een date, is het pasta. Lees hier hoe jij jouw date verrast met een heerlijke paddenstoelenpasta.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Het is niet meer te ontkennen dat de herfst is begonnen. Guur weer, koude wind, open haard, warme chocolademelk, het is er weer de tijd voor. Waar het ook tijd voor, is zijn stamppotte of grote stukken vlees die urenlang hebben liggen sudderen in jus met  heerlijke kruiden. Maar wat als jouw date daar niet van houdt? Dan ga je gewoon voor deze vegetarische pasta met verschillende soorten paddestoelen. Ook helemaal herfst en toch even lekker anders!

 

Ingrediënten

- 200 gram tagliatelle
- Verschillende soorten paddenstoelen
- Klontje roomboter
- 2 tenen knoflook
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout

 

Pasta

Als er één ingredient is waar je alle kanten mee op kunt, dan is het pasta. Of je nu liever sliertjes, vlindertjes, elleboogjes of spaghetti eet, met vijf keer dezelfde saus en vijf keer een ander soort pasta eet je vijf verschillende maaltijden. Wij kiezen in dit heerlijke gerecht voor tagliatelle. Deze pasta neemt heerlijk de smaak op van de overige ingrediënten en oogt op je bord ook als robuust comfortfood. Precies wat je wilt na een lange boswandeling samen.

 

Op een grote paddestoel

Als je er verstand van hebt, kun je zelf je paddestoelen gaan plukken voor dit heerlijke gerecht. Nu zijn wij aardig thuis in de keuken en zelfs wij durven ons hier niet aan te wagen, dus zelf champignonjager worden is net even een stapje te ver. Wat je wel kunt doen, is op de markt of in de supermarkt kijken wat voor soorten paddestoelen je kunt vinden en hier een mix van maken. Of je haalt gewoon een mix van paddestoelen voor pasta in de winkel. Wees creatief. Zoals geen blad hetzelfde kleurt in de herfst, hoef je het met dit recept ook niet zo nauw te nemen.

 

Aan de slag!

Voor twee personen gebruik je ongeveer 200 gram ongekookte tagliatelle. Zet een pan met heel ruim water op en strooi hier een gulle hoeveelheid zout in. Dat geeft lekker smaak aan je pasta.

 

Terwijl de tagliatelle kookt, snijd je op een aparte snijplank circa 450 gram diverse paddestoelen in grove stukken. Je kunt zelf weten wat voor paddestoelen je kiest. Naast champignons en kastanjechampignons heb je bijvoorbeeld beukzwammen, shitake en eekhoorntjesbrood. Kies voor een mix voor subtiele smaakverschillen. Snijd ook één á twee tenen knoflook in dunne plakjes.

 

Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en gooi hier de grof gesneden paddestoelen in. Bak ze maximaal 2 minuten onder voortdurend omscheppen op middelhoog vuur en voeg vervolgens de plakjes knoflook toe. Bak deze ook een minuutje mee.

 

Ondertussen is de pasta gaar. Giet deze niet af, maar schep hem uit de pan over in de koekenpan. Zo komt er kookvocht mee en dat willen we hebben! Als alle pasta in de pan zit schep je alles door en rasp je naar smaak verse Parmezaanse kaas over de pasta. Schep alles nog een keer goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Als je de pasta op een bord hebt geschept rasp je nogmaals verse Parmezaanse kaas naar smaak over het geheel vlak voordat je serveert.

 

Herfstvariaties

Wil je toch ook vlees bij je maaltijd? Uitgebakken spekjes geven een heerlijk zoute smaak en een extra crunch aan dit heerlijke gerecht. En als je niet weet wat je moet doen met het stuk Parmezaanse kaas dat over is: neem een wijntje bij het eten en sluit je maaltijd af met een kaasplankje. Als je dat naast een open haard kunt doen, is romantiek verzekerd. :)

 

Deze blog is geschreven door Sergio en Linda van TalkNomzToMe. Ze hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten. 

 

Terug naar overzicht