Maak gratis een profiel aan

Help! Ik ben verliefd op iemand met kinderen

18-7-2018 - Het kan zomaar gebeuren dat je verliefd wordt op iemand die al kinderen heeft. Hoe ga je hiermee om, wat zijn de do’s en dont’s?

Maak gratis een profiel aan

Het kan zomaar gebeuren dat je als een blok voor iemand valt die al kinderen heeft uit een vorige relatie. Hoe ga je daarmee om? En is dit een obstakel voor een nieuwe relatie?

 

Kind in het spel

Eigenlijk zijn er twee afslagen in deze situatie. Afslag één is dat jij zelf toe bent aan kinderen en je nu verschrikt afvraagt of daar nog wel plek/ruimte/interesse voor is bij de ander. Een begrijpelijke twijfel, aangezien jouw ontluikende liefde al nageslacht gecreëerd heeft. Verschrikt vraag jij je nu af: ”en ik dan?”.

 

Een oplossing anders dan erover te praten en het te benoemen is er niet. Dit kan natuurlijk moeilijk zijn, aangezien jullie nog maar net daten en het dan wat raar lijkt om het al zo groot te maken. Maar toch, je kunt hier niet nog maanden mee rondlopen. Je zult het er over moeten gaan hebben.

 

Ik haat smurfen

Afslag twee, is dat jij een hekel aan kinderen hebt en het contact meteen om bovenstaande reden afkapt. Dat kan en mag, maar daar gaan we in dit artikel aan voorbij. In dit geval gaan we bekijken hoe je het beste om kunt gaan met de kids. 
 

Stappenplan

Daten is sowieso een stappenplan en een traject, waarbij je stapje voor stapje elkaar verkent en al dan niet ook meer tot elkaar komt. Exact hetzelfde geldt ook met betrekking tot de aanwezige kinderen. Wat je absoluut niet wilt, is dat met veel bombarie een nieuwe papa of mama geïntroduceerd wordt die na twee maanden geen gehoor meer geeft. Dan valt in de categorie ‘traumatisch’ en dat wil je kosten wat het kost vermeiden.

 

Focus

De focus moet dus eerste liggen op het contact tussen de twee tortelduifjes. Pas als daar een goed fundament ontwikkeld is, kunnen de kinderen voorzichtig ook geïntroduceerd worden. Is dit makkelijk? Zeker niet, kids zijn een fantastische voedingsbodem voor onenigheid. Van strubbelingen over het opvoeden, tot mot over opvoedingsstrategieën: kinderen zijn voor elke relatie een uitdaging. Helemaal als er dan ook geen bloedverwantschap is met één van de twee aanwezige volwassenen.

 

De Basis

Dat brengt ons weer bij de basis. De twee volwassenen die het fijn hebben met elkaar en die een gedeelde toekomst aan het creëren zijn. Het leven voegt daar altijd bepaalde uitdagingen aan toe. Dat is een gegeven. Zolang hier samen over gepraat wordt, er geen onuitgesproken verwachtingen of irritaties zijn en er rekening wordt gehouden met alle betrokken partijen, dan kan het absoluut werken.

 

Op het juiste moment

Zorg dus dat de basis sterk is. Blijf praten, delen en verbinden. Sta toe, om het contact op natuurlijke wijze te laten groeien. Hoe het dan concreet zal vormen weet je nu nog niet, maar ongeacht waar het eindigt, het zal een fijn, houdbaar en warm geheel worden.

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

Terug naar overzicht