Maak gratis een profiel aan

Het nieuwe jaar starten als single

4-1-19 - Ben jij dit jaar begonnen als single? Geen nood! Relatieplanet zet alle voordelen hiervan op een rij, zodat je een frisse start kunt maken.

Maak gratis een profiel aan

 

Een nieuw jaar betekent vaak een nieuwe start. Dit geldt nog meer als je het nieuwe jaar bent begonnen als single. Of je nu een hele lange relatie achter de rug hebt of slechts een kortstondige flirt: het is altijd wennen als je weer alleen bent. Hier zitten echter heel veel voordelen aan. Je kunt je namelijk volledig focussen op jezelf! Wij zetten alle voordelen voor je op een rij.
 

 

Focus op jezelf

Je hoeft nu even met niemand rekening te houden, wat betekent dat je je volledig op jezelf kunt focussen. Heb je goede voornemens? Of heb je een lijst met doelen opgesteld voor het nieuwe jaar? Dit is het moment om aan deze dingen te werken. Alleen jouw prioriteiten doen ertoe, dus je kunt zelf waar je aan wil werken en op welk tempo.

 

Doen wat je wil

Naast dat je meer tijd hebt voor zelfontwikkeling, krijgt spontaniteit ook meer ruimte in je leven. Waar je eerder met twee drukke schema’s te maken had, hoef je nu alleen nog maar te denken aan wat jij wil. Spontaan uit eten met een vriend? Als jij daar op dat moment zin in hebt, dan doe je het gewoon. Op deze manier is het ook veel makkelijker om te ontdekken waar je nu echt blij van wordt en waar je passie ligt. En als je wel een keertje vroeg thuis op de bank eindigt? Dan heb je de hele bank (en de afstandsbediening!) voor jezelf en kun je echt even tot rust komen.
 

Huilen mag

Betekenen al die voordelen dan dat je niet meer verdrietig mag zijn? Natuurlijk niet! Ook verdriet hoort bij het beëindigen van het relatie en het beginnen van een nieuw leven. Sta jezelf dan ook toe om dit verdriet te voelen. Het is helemaal okay om af en toe alle remmen los te laten en heel hard te huilen, als je daarna maar weer met een frisse blik en nieuwe moed verdergaat.

 

Daten?

Uiteraard betekent het feit dat je als single het nieuwe jaar ingaat niet dat je nooit meer zal daten. Er zijn heel veel voordelen aan single zijn, maar het is heel logisch dat je op een gegeven moment behoefte krijgt aan nieuwe contacten en affectie. Het belangrijkste om hierbij te onthouden is dat je dit geheel op je eigen tempo doet. Laat je niet beïnvloeden door sterke verhalen van vrienden of collega’s: misschien begin je zo ergens aan waar je nog helemaal niet klaar voor bent. Online daten is een mooie manier om de wateren te testen en mensen op een toegankelijke manier te leren kennen. Zodra je merkt dat je er (even) geen zin meer in hebt, sluit je gewoon de website weer even af. Daten moet namelijk vooral leuk zijn!

 

 

 

Terug naar overzicht