Maak gratis een profiel aan

Hoe ga je om met jaloezie in je relatie?

12-8-19 - Een beetje jaloezie is normaal, maar wat als het je leven gaat beheersen? Dan wordt het een gevaarlijke eigenschap, die je op den duur je relatie kan kosten. Relatieplanet legt uit hoe je het beste met jaloezie om kunt gaan.

Jaloezie komt helaas vaak voor in relaties, maar het is een vervelende- en zelfs gevaarlijke eigenschap. Als je te zeer doordraait, kan het zelfs je relatie kosten. Niemand vindt het namelijk fijn om een partner te hebben die je de hele tijd controleert en het liefst 24/7 aan je vastgekluisterd zit om telkens weer te zien dat je niks fout doet. Dit wordt op den duur heel beklemmend en kan je relatie kosten. Dus doe dat niet, want daar wordt niemand beter van. Maar hoe ga je dan wél om met jaloezie in je relatie? Dat lees je hieronder!
 

Maak het bespreekbaar

Als je in je vorige relatie(s) te maken hebt gehad met een partner die vreemdgegaan is, is de kans vrij groot dat je in een nieuwe relatie alles wilt controleren en telkens een steek van jaloezie krijgt als je partner aan het appen is met een vrouwelijke collega of gezellig aan het doen is op een festival met mannen of vrouwen.

Als je het niet bespreekbaar maakt, weet je nieuwe partner ook niet dat je last hebt van jaloezie. Daarom is het heel belangrijk om te vertellen waar je mee zit en waar het gevoel vandaan komt, zodat je nieuwe partner daar ook rekening mee kan houden.

 

Creëer vertrouwen

Of je nu aan het begin van een nieuwe relatie zit of al een tijdje samen bent, het succes van een goede relatie is vertrouwen. Vertrouwen bouw je niet de van de één op andere dag op, want dat heeft tijd nodig. Als jij meer tijd nodig hebt om je partner te vertrouwen, is dat helemaal geen probleem, maar het is wel goed omdat aan te geven.

 

Geef elkaar de ruimte

Bijna niemand wordt gelukkig van het feit dat je 24/7 op elkaars lippen zit. Het is enorm belangrijk om naast je relatie, ook je eigen leven te hebben. Aan het begin van een nieuwe relatie ben je waarschijnlijk heel erg verliefd en wil je het liefste alleen maar bij elkaar zijn, maar het is heel belangrijk dat je niet je vrienden vergeet. Het hebben van een eigen leven naast je relatie is ook één van de succesfactoren van een goede relatie.

In het begin, als je jaloers bent aangelegd, is het lastiger om elkaar de ruimte te geven, maar zodra je gebouwd hebt aan een vertrouwensband, zul je zien dat dat uiteindelijk alleen maar ten goede komt van je relatie.

 

Dit moet je vooral niet doen

Jaloezie is een vervelende eigenschap, maar wat je vooral niet moet doen is je partner het gevoel te geven dat je hem of haar de hele tijd controleert. Dus ga niet de telefoon controleren, maar heb vertrouwen in je partner. Dit geldt ook voor het controleren van social media kanalen, mails of het controleren of hij of zij zich wel gedraagt in een café. Laat het los en wees positief en vergeet vooral niet dat je partner in de avond weer naast jou ligt en niet naast iemand anders.

Wat is jouw ultieme tip om om te gaan met jaloezie in een relatie?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht