Maak gratis een profiel aan

Hoe ga je om met onzekerheid na een mislukte date?

4-7-2018 - Je gaat een paar keer op date, maar iedere keer kom je met een verslagen gevoel thuis. Hoe ga je hiermee om? Wij geven tips om over deze onzekerheid heen te komen!

Maak gratis een profiel aan

Het is je vast weleens overkomen: je hebt een aantal leuke dates gehad, je bent helemaal in de wolken en dan opeens blijkt dat die gevoelens niet wederzijds zijn. De eerste keer is dat vervelend en de tweede keer ook, maar als het meerdere keren gebeurt kan dit onzekerheden met zich meebrengen. In dit artikel vind je tips hoe om te gaan met die onzekerheden na een aantal mislukte dates.

 

Het is niet erg

Als je aan het daten bent, weet je dat er risico’s aan verbonden zitten. Er kan een klik zijn en je kunt een leuke date hebben, maar het kan ook zo zijn dat één iemand na een aantal dates toch merkt dat dit het niet is. Het is beter als je hier meteen duidelijkheid in krijgt, want anders wordt de ‘schade’ alleen maar erger.

 

Verwen jezelf

Ga na een mislukte date iets leuks doen. Koop nieuwe kleren, ga samen met je vriendinnen de bloemetjes buiten zetten tijdens een avondje stappen, koop een reep chocolade of kijk je favoriete serie. Doe iets om jezelf even lekker te verwennen en je gedachten te verzetten.  

 

Tackel je onzekerheid

Afwijzingen zijn nooit leuk. Als je er ook nog eens onzeker door wordt, is dat alleen maar vervelender. Ga na waar die onzekerheid van vandaan komt en probeer het te tackelen, zodat je daar in de toekomst geen last meer van hebt.

 

Praat erover

Vertel je moeder, vriendinnen of iemand anders waar je het goed mee kunt vinden over je date. Het helpt écht om erover te praten. Zo ben je het kwijt en hoef je er niet meer de hele tijd aan te denken en je er rot door te voelen.

 

Geef de hoop niet op

Als je er voor open staat en dus toe bent aan een nieuwe relatie en niet té kritisch bent, komt het helemaal goed. Er zijn genoeg leuke vrijgezelle mannen en vrouwen, maar je moet wel een beetje geduld hebben. Van een mislukte date leer je alleen maar! Je weet immers steeds meer wat je type is en wat je belangrijk vindt aan een date.

 

Als je aan het daten bent, is de kans nu eenmaal groot dat het een keer of meerdere keren misgaat. Geloof in jezelf en heb vertrouwen, dan komt het vast allemaal goed. Voor je het weet, heb je een date gevonden die wél goed matcht.

 

Wat is jouw beste tip na een mislukte date(s)?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht