Maak gratis een profiel aan
Hoe maak je je klaar voor een date?

Hoe maak je je klaar voor een date?

30-3-2017 - Wij kennen waarschijnlijk allemaal wel de struggle van het voorbereiden op een date. En we kunnen ook niet ontkennen dat het vaak best spannend is om iemand voor het eerst te ontmoeten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Zou het klikken? Zouden er ongemakkelijke stiltes gaan vallen? Ziet de ander er wel echt zo uit als op de foto? Lijk ik niet te dik in dit jurkje? Tja, twijfels kennen we allemaal en ze horen er nou eenmaal bij. Maar om je toch nog een beetje te proberen te helpen, deel ik in dit artikel een aantal tips om je voor te bereiden op een date!

 

1. De plek

Kies een fijne plek uit voor de date, natuurlijk is een restaurant een prima plek voor een date. Maar denk eens over een andere plek na, misschien hebben jullie wel een gemeenschappelijke hobby of sport. Bijvoorbeeld tennissen of bowlen. Dit eerste punt is een punt dat toepasselijker is voor het maken van een afspraak, maar daarom zeker niet minder belangrijk.

 

2. Het weer

Check het weer, het zou jammer zijn als het uiteindelijk toch kouder zou zijn dan dat je in eerste instantie had gedacht. Je wilt niet zitten klappertanden op een date. Of als er regen voorspeld is, dan bestaan er gelukkig nog paraplu's. (Ook gelijk heel romantisch om samen onder een paraplu te lopen, toch?)

 

3. De route

Zoek de route naar de plek van te voren op. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is een afknapper als je zou verdwalen en daardoor te laat zou komen.

 

4. De outfit

Trek een outfit aan waar je je comfortabel in voelt, maar waar je je natuurlijk ook nog steeds sexy in voelt. Bijna niets is zo vervelend als een jeukende panty of een te strak shirtje waarin je de hele avond je buik moet inhouden.

 

 

5. Ontspan

Neem voor de date een lekker ontspannend bad of een lange douche, ook is het de perfecte plek om daar het volgende punt nog uit te voeren.

 

6. Verzorg

Scheren, het zou je maar overkomen dat het wel klikt en je date alsnog op je afknapt als je alleen nog maar je broek of panty uit hebt gedaan, haha. En hetzelfde geldt voor mannen, verzorging is enorm belangrijk!

 

7. Gebit

Een goede adem en schoon gebit is een punt waar je sowieso goed op moet letten, maar al helemaal op je eerste date. Je hoopt natuurlijk de hele tijd gezellig te praten (of misschien meer), het zou jammer zijn als je je date al wegjaagt met een slechte adem.

 

8. Gespreksonderwerpen

Maak een lijstje met punten waar je het graag over wilt hebben en wat je graag van hem of haar wilt weten. Natuurlijk hoop je dat het meteen klikt en dat alles vanzelf loopt tijdens een gesprek. Maar soms is het fijn om van te voren voor jezelf al een aantal interessante gespreksonderwerpen voor de date op te schrijven. Om vervolgens dat briefje wel thuis te laten natuurlijk, haha.


 

 

Tot zover mijn tips voor de voorbereidingen op je date! Wees vooral jezelf en blijf relaxt, het is voor jullie beiden spannend maar vooral enorm leuk. Wat is jouw tip om je goed voor te bereiden op een date?


Deze blog is geschreven door Romy Palstra. Op haar blog www.muchable.nl schrijft ze over alles wat ze meemaakt en over uiteenlopende hobby’s zoals schrijven, illustreren, fotograferen, sporten en longboarden. Ook kun je op haar blog de prachtige illustraties bekijken die ze heeft gemaakt.

 

Terug naar overzicht