Maak gratis een profiel aan
slechte date

Hoe overleef je een worst nightmare date?

20-1-2018 - Bij de ene date heb je het gevoel dat je een partner voor het leven bent tegengekomen, terwijl de andere date één grote aanfluiting is. Hoe overleef je zo’n worst nightmare date? We delen 5 tips hoe jij een minder plezierige date kunt overleven.

Maak gratis een profiel aan


1. Oordeel niet te snel en geef je date een tweede kans

De eerste indruk is het allerbelangrijkste, maar geef niet te snel op. Ervaar daten niet als een ijskoude vleeskeuring, maar geef je date ook de kans om iets meer van zichzelf te laten zien. Misschien is hij of zij wel leuker dan je denkt en loop je straks misschien wel de droomman van je leven mis. Vergeet niet, daten is voor iedereen spannend. Zenuwen kunnen ook een rol spelen tijdens het daten.

 

2. Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst toch? Geef eerlijk aan dat de date niet voldoet aan je verwachtingen en dat je niet het gevoel hebt dat dit gaat werken. Het is even een stap, maar de meeste mensen waarderen je eerlijkheid. Je kunt talloze keren gaan daten, maar als het vanaf het begin al niet goed voelt, kun je er maar beter meteen mee stoppen.

 

3. Keep it short

Je kunt natuurlijk ook zelf een einde breiden aan het gesprek. Houd het kort, stel op het einde geen vragen meer en nog voordat er een awkward moment ontstaat, kap je het gesprek af en vraag je de rekening, zodat je naar huis kan.

 

4. Verzin een smoesje

Weet je écht niet meer hoe je je date kunt overleven? Verzin dan in het ergste geval een smoesje. Je kunt altijd wel íets bedenken waarom je meteen weg moet. Zeg dat je je opeens niet lekker voelt, dat je vergeten bent om een oppas te regelen voor je kinderen of vertel dat je een andere belangrijke afspraak hebt. Werk je onregelmatig en moet je weleens stand-by staan? Doe alsof je een berichtje hebt gekregen van je werkgever met de vraag of je kunt komen werken. Helaas pindakaas, als je werk roept, moet je écht gaan. Dat zal vast elke date snappen... Hoewel je het best gewoon eerlijk tegen je date kunt zijn. ;)

 

5. Blijf positief. Je overleeft het wel.

Als laatste: blijf positief. Vind je geen manier om de date af te kappen? Maak er dan het beste van. Een date duurt maximaal een aantal uurtjes en die paar uurtjes met een date die je niet leuk vindt, overleef je wel.

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

 

 

Terug naar overzicht