Maak gratis een profiel aan
romantische date

Hoe zorg je voor een romantische date?

25-10-2017 - Nadat je een aantal keren gedate hebt buiten de deur, is het misschien wel tijd om bij één van jullie thuis af te spreken. Hoe zorg je ervoor dat het een romantische avond wordt? We helpen je op weg met deze tips!

Kies voor een betaald lidmaatschap!


In de avond daten heeft vaak al iets magisch, vooral als je afspreekt wanneer het wat schemert of wanneer de zon bijvoorbeeld net onder gaat. Dat geeft van zichzelf al een romantisch effect. Ook voor op het strand zijn deze tips misschien wel geschikt.

 

1. Verlichting

Lichtgebruik is in het algemeen heel sfeerbepalend, maar voor een romantische date is het al helemaal een belangrijk punt om over na te denken. Zo is het bijvoorbeeld veel sfeervoller om zacht licht te gebruiken of om juist alleen maar kaarsen als licht gebruiken.

 

2. Versiering

Je hoeft niet gelijk je hele huis te verbouwen voor een romantische date, maar bewust wat meer sfeer toevoegen is leuk. Wat al eerder genoemd werd: kaarsen doen het altijd goed, maar ook wat extra kussens of dekentjes op de bank leggen is al gezellig. En let er ook op dat je huis een beetje netjes is. Het hoeft niet perfect opgeruimd te zijn, maar wanneer er overal vuile was of papieren liggen kan dat afschrikken.

 

3. Telefoons weg

Even geen electronica (social media) en bewust in het moment leven. Spreek met elkaar af om van te voren jullie mobiel weg te leggen. Als je er namelijk op let, dan kijk je zoveel vaker op je mobiel zonder dat je het door hebt. Het is belangrijk dat wanneer je in gesprek bent, je niet continu door je telefoon afgeleid wordt.

 

4. Zet een fijn muziekje op

Muziek is bijna net zo belangrijk voor de sfeer als verlichting. Zet al voordat je date er is op de achtergrond een rustig muziekje op. Maar zet de muziek absoluut niet te hard, want je wilt wel normaal met elkaar kunnen praten.

 

5. Leg een spel klaar

Dit klinkt misschien een beetje oubollig, maar 'ouderwets' een bordspel spelen is nog steeds heel leuk. Als jullie niet houden van een bordspel, zijn er nog genoeg kaartspellen over, of (zoals heel vroeger op slaapfeestjes) doen durf of de waarheid.

 

6. Wijn en hapjes

Je kan alvast een goede fles wijn en wat kleine borrelhapjes klaarzetten. Ook kun je van te voren al informeren naar wat je date lekker vindt. Als je al lange tijd met elkaar aan het daten bent, dan weet je het waarschijnlijk al!

 

Deze blog is geschreven door Romy Palstra. Op haar blog www.muchable.nl schrijft ze over alles wat ze meemaakt en over uiteenlopende hobby’s zoals schrijven, illustreren, fotograferen, sporten en longboarden. Ook kun je op haar blog de prachtige illustraties bekijken die ze heeft gemaakt.

 

Terug naar overzicht