Maak gratis een profiel aan
Succes van een date

Houding heeft invloed op het succes van een date

Binnenkort een date of neem je deel aan een speeddate, maar twijfel je over de slagingskans? Wij leggen uit hoe je houding invloed heeft op het succes van je date!

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Weet je nooit zo goed hoe je een goede eerste indruk moet maken of wat voor houding je moet aannemen? Recent onderzoek heeft aangetoond dat de manier waarop mensen staan grote invloed heeft op hun succes tijdens een afspraakje. Datingsite Relatieplanet neemt de uitslag van het onderzoek met je door.

 

Onderzocht: de manier van staan tijdens een date

Dat uiterlijk, geur en sociale vaardigheden bij kunnen dragen aan het succes van een afspraakje is al langer bekend, maar nu is er ook door onderzoek aangetoond dat een bepaalde houding hieraan kan bijdragen. Onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben uitgezocht of de manier waarop mensen staan, invloed heeft op hun succes tijdens een afspraakje.

 

Speeddates onder de loep

Onderzoekers hebben het effect van lichaamshouding onderzocht tijdens meerdere speeddate events en door een vervolgonderzoek op een lokale datingsite. De wetenschappers hebben de videobeelden bestudeerd van 144 speeddates. Na afloop moesten de deelnemers aangeven of ze vaker met de ander zouden willen daten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de sta-houding van de deelnemers bepalend was voor het succes van de date. Hoe verder de voeten uit elkaar stonden, hoe groter het succes op een volgende date was.

 

In het vervolgonderzoek hebben de onderzoekers nepprofielen aangemaakt op een lokale datingsite. Voor deze nepprofielen maakten ze gebruik van foto’s met mensen met verschillende sta-houdingen. Ook hier kwam naar voren dat singles met een wijdere sta-houding meer succes hadden.

 

Zelfvertrouwen leidt tot succesvolle date

De deelnemers van het onderzoek kozen voor de mensen met een wijde sta-houding omdat dit meer zelfvertrouwen uitstraalt. Het uitstralen van zelfvertrouwen tijdens een afspraakje zorgt ervoor dat je date jou aantrekkelijker vindt. Probeer dus eens bij je eerstvolgende date je voeten wat verder uit elkaar te plaatsen voor een grotere kans op succes!

 

Benieuwd naar meer tips die bij kunnen dragen aan het succes van een date? Lees dan ons blog over do's en don'ts tijdens je eerste date!

 

Terug naar overzicht