Tips datingcoach: 'Ik krijg geen reactie op mijn berichten'

Tips datingcoach: ik krijg geen reactie op mijn berichten

Je bent er helemaal klaar mee. Waarom zou je nog zo veel moeite doen om contact te leggen als je toch nooit reactie krijgt? Je hebt je best gedaan op je persoonlijke bericht en je wordt steeds weer teleurgesteld. Blijf niet bij de pakken neer zitten! Met de volgende tips van Datingsite Relatieplanet kun jij je contactverzoek optimaliseren en je kans op een reactie vergroten.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Hoe leg je contact met andere singles?

Datingcoach Denise Janmaat geeft op haar blog aan dat een afwijzing voorkomt uit het niet optimaal samenstellen van je profiel, het selecteren van een andere single of het schrijven van een contactverzoek. Ze gaat specifiek in op hoe je een succesvol en vooral persoonlijk bericht kunt schrijven naar die ene leuke single man of vrouw. Hierbij komen de volgende tips voorbij:

Zo schrijf je een contactverzoek op een datingsite:

- Gebruik een opvallende en unieke openingszin.
- Leg uit waarom je iemand uitgekozen hebt of wat je leuk vindt aan hem of haar.
- Vertel over jullie overeenkomsten.
- Sluit af met een leuke vraag of een uitnodiging voor een eerste date.

De perfecte openingszin

Om een reactie te krijgen van die ene leuke single man of vrouw heb je eigenlijk geen perfecte openingszin nodig. Het gaat er vooral om dat het persoonlijk en uniek is. Begin je met; ‘Ik voel me aangesproken door je profiel.’ of ‘Wat leuk dat je profiel zo uitgebreid is.’, dan is je kans op een reactie kleiner. Je bent namelijk niet de enige die deze zin aan het begin van zijn of haar interessebericht plaatst. Je openingszin moet er dus voor zorgen dat de ander de rest van je bericht wilt lezen, nieuwsgierig raakt naar jouw profiel en een reactie terug stuurt!

Probeer dus op te vallen met je openingszin en onderscheid je van de rest. Laat merken dat je het profiel van de ander goed hebt doorgenomen. Ontdek waar hij of zij gevoelig voor is of waar zijn of haar interesses liggen. Hier kun je namelijk op inhaken door er een compliment over te geven of dit te benoemen. De ‘perfecte’ openingszin gaat dus niet over jou, maar over die ene leuke man of vrouw waar jij graag contact mee wil leggen!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht