recept mango ijs

In een handomdraai zelfgemaakt mango ijs op tafel

13-7-2017 - Als er één manier is om de show te stelen bij jouw date, dan is het wel door in een handomdraai zelfgemaakt ijs op tafel te zetten. Je hebt er slechts twee ingrediënten voor nodig én het is ook nog eens zo gezond dat je het ijs als ontbijt kunt serveren.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Wij laten zien hoe jij jouw date kunt verwennen en daarbij voldoende tijd overhoudt voor een goed gesprek.

 

Slim plannen

Om je zelfgemaakte mango ijs binnen 5 minuten op tafel te kunnen zetten, is er maar één ding waar je voor moet zorgen: fruit in de vriezer. Je kunt in de supermarkt terecht voor doosjes met ingevroren fruit, je kunt blikken fruit kopen en dit fruit zonder het sap alvast invriezen óf, wat wij graag doen, je maakt zelf vers fruit schoon en vriest dit in porties in. Wij hebben voor dit recept gekozen voor verse mango, maar het recept werkt voor ieder soort fruit. Kies dus lekker waar je zelf zin in hebt of maak verschillende soorten ijs tegelijk!  

 

De ingrediënten

Zoals we al vertelden, heb je maar twee ingrediënten nodig. Naast vers fruit naar keuze heb je enkel dikke yoghurt nodig. Tenzij je een minder gezond ijsje wilt maken, dan kun je ook voor ongeklopte slagroom kiezen. Zelf vinden we dat minder lekker, dus hier valt de keuze altijd op yoghurt. En fruit in het seizoen is altijd heerlijk zoet, dus extra suikers of andere zoetstoffen zijn niet nodig!  

 

Het recept

Voor twee flinke bakjes mango ijs neem je 250 gram bevroren mango. Doe dit in de blender of keukenmachine en laat het circa 30 seconden draaien zodat het fruit wordt fijngehakt. Heb je liever mango ijs met een zo glad mogelijke structuur in plaats van stukjes? Laat de machine dan circa 45 seconden draaien. Als de mango fijn genoeg is, voeg je 200 gram yoghurt toe. Laat de yoghurt weer circa 30 seconden meedraaien in de machine, et voila. Je mango ijs is klaar!  

 

Het oog wil ook wat

Opsmuk met een lekker ijsje hoeft voor ons niet zo. Helemaal niet met heerlijk vers gemaakt mango ijs. Wil je jouw ijsje wel leuk aankleden? Dan kun je los met slagroom, stukjes vers fruit, wafelrolletjes en andere versieringen. Heb er wel erg in dat dit ijs snel smelt, omdat je gedeeltelijk met niet bevroren producten werkt. Eventueel kun je het ijs nadat je het hebt gemaakt nog een kwartiertje in de vriezer zetten als je echt ijsbollen wilt maken. We raden dat niet aan, omdat zich dan ijskristallen kunnen vormen en dit gaat ten koste van de smaak.  

 

Tip van de chefs

In plaats van alles netjes afwegen laat dit recept zich ook heel goed schaal-één-op-het-blote-oog bereiden. Als je (ongeveer) net zoveel fruit als yoghurt gebruikt, zit je altijd goed. Wil je een gulden middenweg tussen gezond en romig? Gebruik dan half dikke yoghurt en half ongeklopte slagroom. Geniet van het zomerse weer, van elkaar en van het heerlijke ijs!

 

Deze blog is geschreven door Sergio en Linda van TalkNomzToMe. Ze hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten.

 

Terug naar overzicht