Maak gratis een profiel aan
kerstcadeau idee

Inspiratie: kerstcadeau voor jouw introverte date

19-12-2017 - Kerstmis komt steeds dichterbij wat betekent dat het cadeaudilemma in deze periode voor een date ook steeds naderbij komt. Koop je een kerstcadeautje voor iemand waarmee je pas één date hebt gehad? Of geef je pas een cadeautje na drie dates? En wat voor cadeau?

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Persoonlijk denk ik niet dat er regels bestaan over het moment waarop het acceptabel is om iemand een cadeautje te geven. Het verschilt nu eenmaal per situatie en het belangrijkste is altijd hoe je het geeft en hoeveel aandacht je erin gestopt hebt.

 

Een introvert persoon houdt er doorgaans niet van om in the spotlights te staan, dus dat is niet de manier om hem of haar een cadeau te geven. Nog vervelender is het wanneer er een groep mensen observeert hoe hij of zij het cadeau uitpakt. Geef je jouw introverte date een cadeautje, doe dit dan wanneer jullie met zijn tweeën zijn.

 

Zowel extraverte als introverte personen kunnen het belangrijk vinden dat een cadeau met aandacht en speciaal voor hen is uitgekozen, maar voor de introverte persoon geldt dit extra. Dat komt omdat zij het extra belangrijk vinden dat mensen naar hun luisteren wanneer ze aan het woord zijn. Koop je iets wat absoluut niet bij hen past, dan heb je kennelijk geen woord gehoord van wat ze met je gedeeld hebben. Dus koop je een cadeautje, kies dan iets wat écht aansluit op zijn of haar interesses en wat erg persoonlijk is, wellicht iets dat is geïnspireerd op een anekdote of droom die hij of zij met je gedeeld heeft. Alles wat je bij wijze van spreken ook aan een andere man of vrouw had kunnen geven, laat je links liggen.

 

Lastig? Soms wel. Daarom geef ik je in dit artikel suggesties voor cadeaus die de introverte persoon zal waarderen, maar vergeet niet om ook je eigen creativiteit te gebruiken. De bedoeling is dat deze tips je aan het denken zetten en je inspireren, zodat jij jouw introverte date straks een écht origineel cadeautje geeft.

 

Kleurset

Een kleurboek kinderachtig? Welnee! Een kleurboek is hét middel waarmee de introverte persoon zich kan terugtrekken, waar dan ook. Kies voor een boek met een mooie cover en schenk er kleurpotloden bij van goede kwaliteit.

 

Boek

Dé must-read voor introverte personen is het boek Stil van Susan Cain. Wel even van te voren uitvogelen of jouw introverte date dit boek al gelezen heeft of niet. Zelf ook een introvert persoon? Dan is dit boek ook hét cadeau om voor jezelf te kopen deze maand.

 

Noice Canceling Headphones

Zeker voor de introverte persoon die dagelijks met de trein reist, zijn headphones die geluiden uit de omgeving volledig wegfilteren een uitkomst. Zo komt hij of zijn niet langer overprikkeld aan op het werk.

 

Dekentje

Een lekker dekentje om ’s avonds onder te kruipen op de bank met zijn of haar favoriete boek en een warme kop thee. Wie weet vind je er zelfs een mooie mok bij met een leuke tekst, zoals: “Quiet people have the loudest minds”. Op de website Etsy.nl vind je honderden mokken met toepasselijke teksten.

 

Yogaset voor thuis

Op de fiets door de kou naar yogales? Dat is waarschijnlijk niet de favoriete activiteit van de introverte persoon. Heb je hem of haar hierover horen klagen? Dan is een yogaset voor thuis wellicht een tof cadeau! Een yogamat, luxe handdoeken, yogablokken en een dekentje voor Shavasana.

 

Schriftjes

Een introvert heeft nóóit genoeg schriftjes om al zijn of haar gedachten in op te schrijven. Geef er een luxe pen bij en jouw cadeau is compleet.

 

Etherische oliën of wierook

Heerlijke geurtjes kunnen het huis van de introverte persoon (zijn of haar favoriete plek!) nóg fijner maken. Denk aan een aromabrander met etherische oliën of geurblokjes, aan wierook, of aan een lekkere geurkaars. Let er bij het kopen wel even op dat je cadeau duurzaam en biologisch is, want je wilt jouw introverte date geen hoofdpijn cadeau doen!

 

Abonnement op Netflix of Kindle

Heeft jouw introverte date nog geen abonnement op één van deze twee must-haves voor introverte personen? Dan is dát jouw cadeau! Een alternatief is een Blu-ray of DVD van het laatste seizoen van die ene serie die pas volgend jaar op Netflix verschijnt.

 

Vergeet niet: ieder introvert persoon is anders en verdient een cadeau dat net zo uniek is als hij of zij.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

Terug naar overzicht