5x Inspiratie voor een date met een introvert persoon


dates voor introvert
19-4-2017 - Charelle Casander - Op het gezicht lijkt de bioscoop een perfecte datingplek voor de introvert: het is er stil en er zijn behalve de film weinig andere prikkels. Het omgekeerde is echter waar, want een filmdate betekent twee uur lang ongemakkelijke stilte, verwarring en onduidelijkheid. Ik vertel je waarom én ging op zoek naar leuke activiteiten die je wél kunt doen tijdens je eerste date met een introvert.
 

 

Dat de bioscoop niet de beste locatie is voor een eerste date, daar ben ik iets te vaak achter gekomen. Ik mag dan introvert zijn en van rust en stilte houden, maar de stilte die in de bioscoop valt is mij véél te ongemakkelijk voor een eerste date. Twee uur lang in stilte naast iemand zitten die je nog amper kent, in combinatie met tientallen ongeschreven regeltjes, zoals: ‘Doen we de armsteun omhoog of omlaag?’ ‘Moet ik zijn hand pakken of andersom?’ ‘Ik moet plassen maar als ik nu ga, struikel ik geheid een keer en dat is gênant.’ ‘Lachte ik net iets te hard?’ ‘Of, had ik moeten lachen?’ ‘Shit, ik lachte niet.’

Voel je de stress? Ik wel.

Maar wat is dan wel een leuk idee voor een eerste date als, of met, een introvert? Ik ging op onderzoek uit en kreeg ineens bergen inspiratie voor leuke dates!

1. Naar het park

Tijdens een eerste date wil je iemand leren kennen. Zeker de introvert die niet van small talk houdt wil graag peilen welke interesses ze delen en of de date geschikt is voor diepgaande gesprekken, iets waar de introvert juist dol op is. Koffiedrinken is leuk, maar ook een beetje saai, zeker wanneer blijkt dat jullie erg veel hebben om over te praten en uiteindelijk drie uur in een koffietentje hebben gezeten. Het park is een beter plan! Het is er mooi, er is veel te zien en er hangt een rustige sfeer. In de zomer bewonder je samen de bloemen en in andere seizoenen de vijver en standbeelden. Ook als het standbeeld lelijk is, want samen iets lelijk vinden schept een band. Ondertussen praat je met elkaar over interesses en bezigheden en valt er een stilte? Wow, wat een mooie boom!

2. De dierentuin

Net als het park geeft de dierentuin de mogelijkheid om rustig met elkaar te praten en ondertussen de dieren te bekijken. Omdat je in een dierentuin echt slentert, kan de introvert soms ook een beetje vooruitlopen of ergens blijven hangen om zichzelf weer te verzamelen. Check wel van te voren of er een schoolvakantie is, want dan kan het er erg druk zijn.

3. Museum

Een museum klinkt misschien saai, maar is vaak alles behalve. Grotere musea hebben verschillende exposities waardoor je de afdeling kunt kiezen die jullie beiden aanspreekt. Weet je niets van kunst? Dan lach je samen om de zwarte streep op het witte doek in de galerij met moderne kunst. Weten jullie juist wel veel van kunst? Dan bewonder je de zwarte streep samen en bespreken jullie hoe de streep de hedendaagse maatschappij representeert.

4. Speelgoedwinkel

Dit is veruit mijn favoriete idee. Ik moet toegeven dat ik ook zonder date geregeld de speelgoedwinkel binnenstap, alleen of met vrienden. Wanneer je door een speelgoedwinkel wandelt, borrelt het kind in je naar boven wat leidt tot enthousiasme om het kleinste. Daarnaast geeft het een gevoel van nostalgie en denken jullie samen terug aan hoe fijn het was om op te groeien in de jaren ’70, ’80 of ’90. Een potje ouderwets Space Invaders of airhockey in een arcade is ook een leuk plan, maar doorgaans iets rumoeriger.

5. Rommelmarkt of kringloopwinkel

Zodra je voet zet in een kringloopwinkel word je afgeleid door de vreemdste spullen en curiosa. Samen lekker rondkijken en aanwijzen wat je vroeger ook had, herinneringen ophalen bij de kast met videobanden en betreuren hoe smerig die koekenpan eruit ziet. Hetzelfde gebeurt op een rommelmarkt. Door samen te struinen kom je veel over elkaar te weten en ontdek je makkelijk gedeelde interesses.

Wat mij betreft klinkt dit allemaal veel meer ontspannen dan de bioscoop, die bewaren we wel voor een tweede of, nog beter, derde date!

Charelle Casander schrijft op haar blog The Scent Of Cinnamon over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan. Eerder schreef ze al een blog over dingen die je moet weten als je date met een introvert persoon.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht