Internationale Vrouwendag

Internationale vrouwendag

Dinsdag 8 maart stond in het teken van gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. De internationale Vrouwendag is ontstaan in de twintigste eeuw doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, zoals economische zelfstandigheid, empowerment en zorg en arbeid. Ook datingsite Relatieplanet steunt de Internationale Vrouwendag.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Verschillen op de arbeidsmarkt

Hier in Nederland merken wij niet heel veel van de ongelijke rechten en plichten van mannen en vrouwen, maar in andere landen is dit wel anders. Vrouwen vormen daar op allerlei terreinen nog steeds een kwetsbare groep. Veel meisjes groeien nog steeds op met het idee dat zij later voor het huishouden en de kinderen moeten zorgen. Deze meisjes mogen dan ook vaak niet naar school. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in andere landen verschillen zijn ontstaan op de arbeidsmarkt, die voor het grootste gedeelte bestaat uit mannen. Middels Internationale Vrouwendag wordt hier jaarlijks bij stilgestaan en bij nog veel meer thema’s waarbij ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog steeds heerst.

Hogeropgeleide vrouwen bij Relatieplanet

Gelukkig hebben vrouwen zich goed weten terug te vechten. Zo kent Nederland en het merendeel van de Westerse wereld al veel hogeropgeleide vrouwen. Deze vrouwen verdienen hetzelfde salaris, dezelfde arbeidsrechten, maar ook dezelfde kans in de liefde! Voor vrouwen die hoger opgeleid zijn en op zoek zijn naar iemand met hetzelfde opleidingsniveau zijn er verschillende datingwebsites waar zij terecht kunnen. Ook datingsite Relatieplanet geeft hier aandacht aan. Hogeropgeleide vrouwen en uiteraard mannen kunnen het gewenste opleidingsniveau aangeven bij de zoektocht naar een partner - iets waar wij tegenwoordig nauwelijks bij stilstaan. Inmiddels zijn hogeropgeleide vrouwen in Nederland in de meerderheid: downdaten is inmiddels een issue! Relatieplanet richt zich niet uitsluitend op hogeropgeleiden, maar de datingwebsite kent wel rond de 25.000 hogeropgeleide mannen en vrouwen als lid. Middels een uitgebreid filtermenu kan een hogeropgeleide vrouw of man een voorkeur geven voor een hogeropgeleide en zo hiermee in contact komen.

Ben je zelf een hogeropgeleide vrouw en vind je ook dat jij dezelfde kansen verdient op alle gebieden, dus ook in de liefde? Neem dan vooral een kijkje op Relatieplanet.nl bij hogeropgeleiden!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht