Maak gratis een profiel aan
speeddaten

Is speeddaten iets voor jou?

Is speeddaten iets voor jou? Wij leggen uit wat de opzet van speeddaten is en wat je kunt verwachten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Speeddaten is een vorm van daten die steeds populairder wordt onder verschillende leeftijdsgroepen. Je ontmoet op één avond een aantal mensen waar je een kort gesprekje mee voert om te zien over een klik is. Achteraf geef je aan of deze korte introductie je interesse heeft gewekt en of je contact wil leggen met de betreffende single man of vrouw. Misschien heb je er wel eens over nagedacht om aan een speeddate event mee te doen, maar twijfel je nog. Past speeddaten wel bij jou? 

 

Single en op zoek naar…?

Voordat je gaat speeddaten is het belangrijk om na te denken over waar je precies naar op zoek bent. Het kan zijn dat je hier eigenlijk nog niet over na hebt gedacht. Je hebt je wel ingeschreven op Relatieplanet, maar weet nog niet zo goed wat je hoopt te vinden. Sommige singles geven aan dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een relatie, maar open staan voor leuke nieuwe contacten. Anderen willen heel specifiek een partner om hun leven mee te delen. Het is belangrijk om voor jezelf een duidelijk beeld te hebben wat je verwacht van het speeddaten, omdat je daardoor misverstanden en teleurstellingen kan voorkomen. Natuurlijk is een avondje speeddaten ook zeker de moeite waard als je hier nog niet over uit bent, want je ontmoet altijd leuke nieuwe singles! Probeer hier wel eerlijk over te zijn tegenover de contacten die je legt tijdens deze bijzondere avond.

 

Ervaringen met speeddaten

Misschien is dit de eerste keer is dat je een avond speeddaten overweegt, omdat er een speeddate event bij jou in de buurt georganiseerd wordt. Dit kan best veel spanning met zich mee brengen. Als het je te veel lijkt, kan het zijn dat je nog niet klaar bent voor deze volgende stap. Wil je het toch graag proberen? Dan kan het helpen om mensen in je omgeving of andere singles op Relatieplanet te vragen naar hun ervaringen met deze bijzondere vorm van daten. Op deze manier kan de spanning verminderen en ervaar je waarschijnlijk een lagere drempel om voor deze bijzondere ervaring te gaan. Wie weet ontmoet jij die ene leuke single man of vrouw waar je een klik mee hebt!

 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je al eerder mee hebt gedaan met een speeddate event. Als je dit als prettig hebt ervaren, is dat alleen maar meer reden om het nogmaals te proberen! Jammer genoeg hebben sommige mensen ook minder goede ervaringen met speeddaten of daten in het algemeen. Je kunt namelijk te maken krijgen met afwijzing of het niet ervaren van een klik met de andere singles. Dit hoeft je avond natuurlijk niet te verpesten: natuurlijk zullen er missers zitten tussen de kandidaten! Laat het vooral je zelfvertrouwen niet beïnvloeden. Het doel van speeddaten is uiteindelijk dat je snel door kunt naar de volgende persoon wanneer er geen klik is, zodat je kans hebt dat de volgende single wél een voltreffer zal zijn! Hou dus vooral de moed erin en probeer het gewoon nog een keer!

 

Twijfel je nog? Weet je niet zo goed hoe je ervoor kan zorgen dat je avondje speeddaten een succes wordt? Of wil je gewoon tips ontvangen voor tijdens het speeddaten? Datingsite Relatieplanet geeft speeddate tips!

 

Terug naar overzicht