eerste vakantie samen

Jullie eerste vakantie samen

Jullie eerste vakantie samen staat in de planning. Spannend! Wij geven je tips om de vakantie tot een succes te maken.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Ondanks het feit dat het nog winter is, is het voor veel mensen al tijd om de vakantie te gaan plannen. Je krijgt al vakantiekriebels als je alleen al aan de zon denkt! Dit keer is extra spannend: het wordt de eerste vakantie samen. Weer eens wat anders dan een singlesreis.

 

Je hoort wel eens over hoe de eerste vakantie samen een soort test kan zijn voor een nieuwe relatie. Aan de andere kant kan de eerste vakantie de verliefdheid juist extra aanwakkeren. We deden er al eerder onderzoek naar: de eerste vakantie samen veroorzaakt een liefdesexplosie. Datingsite Relatieplanet geeft je graag de volgende tips om te zorgen dat je relatie kan opbloeien tijdens de eerste vakantie samen.

 

Voorbereiding en verwachtingen van de vakantie

Of het nu gaat om het kiezen van de vakantie of het inplannen van activiteiten: voorbereiding helpt. Je doet het voor het eerst samen, het is dus belangrijk dat de verwachtingen van de vakantie duidelijk zijn en ongeveer op één lijn zitten. Door de reis zelf al goed te plannen, zorg je bijvoorbeeld dat je de vakantie relaxed en op een positieve manier begint. Komt er bij de voorbereiding naar voren dat jij liever luiert, en je partner liever op doe-vakantie gaat? Sluit een compromis, en plan een paar stranddagen voor jezelf en een paar activiteiten voor de ander!

 

Ergernissen in je relatie: je kan ze aan

Ergernissen zijn bíjna niet te voorkomen tijdens een vakantie. Je zit een tijdje op elkaars lip, je ziet een nieuwe kant van elkaar, misschien ontdek je trekjes van de ander die je niet zo leuk vindt. Dit is echter heel normaal, ook in een gezonde relatie. Niemand is perfect, dit geldt ook voor jullie! Vooral belangrijk is om dit niet je vakantie te laten verpesten. Ga ermee om; praat erover. Bereid je voor dat er misschien minder leuke momenten zullen zijn. Ochtendhumeurtje? Laat van tevoren weten dat je 's ochtends niet de hele tijd wilt kletsen. Geef elkaar daarnaast af en toe ruimte: een moment voor jezelf kan al de oplossing zijn om even tot rust te komen en ontstane spanningen weg te nemen. Vergeet dus niet je eigen boek, muziek, of tablet om een moment van ruimte voor elkaar te maken.

 

Mix jullie date activiteiten

Wil jij graag ook een dagje shoppen bij je stedentrip, maar weet je dat vriend(in) dit een minder strak plan vindt? Neem dan, speciaal voor de ander, de tijd om tussendoor even lekker uit te blazen door een terrasje te pakken of te picknicken in het park. Wissel zo ook je geluier af met iets actiefs: liggen bakken naast het zwembad is misschien wel jouw ding, maar je partner zit misschien juist te wachten om samen lekker te gaan zwemmen. Mix daarom je activiteiten en stem ze op elkaar af. Zo zet je toch nog tijd apart voor elkaar en laat je zien dat het echt júllie vakantie is.

 

Terug naar overzicht