Koffiedrinken populair bij eerste date

Koffiedrinken populair bij eerste date

1-2-2017 - Omdat wij benieuwd waren naar jullie ervaringen met het hebben van een eerste date, hebben we hier een onderzoek naar gedaan. Ongeveer de helft van de respondenten van ons onderzoek liet bijvoorbeeld weten zenuwachtig te zijn voor een eerste afspraakje.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Koffiedrinken meest populair

Op de vraag wat je het liefst zou doen tijdens zo’n eerste date, koos 75% voor koffiedrinken. Dit is een veilige activiteit als het om daten gaat, er is zelfs onderzoek gedaan naar de invloed van warme drankjes tijdens het eerste contact. Op de tweede plaats kwam dineren met 18%. Een actieve date viel niet erg in de smaak, 5% koos hiervoor. Het minst populair was een bezoek aan de bios, slechts 3% koos hiervoor.

Merendeel is zenuwachtig

Ben jij zenuwachtig voor een eerste date? Iets meer dan de helft van de respondenten wel. Een eerste afspraakje is voor veel mensen behoorlijk spannend. Probeer te onthouden dat dit voor jouw date ook het geval is. Daarnaast geeft 30% aan soms zenuwachtig te zijn en 16% is niet zenuwachtig.

Hoe kleed je je?

Leuk hoor zo’n afspraakje, maar wat trek je aan? Denk hier van tevoren goed over na, dan voorkom je stress op het laatste moment. Trek kleding aan die past bij jouw persoonlijkheid, waar je je lekker in voelt. Zo voel je je zelfverzekerder dan wanneer je overdressed bent als dat niet bij jou past. Het merendeel van de respondenten dacht hier ook zo over, 73% gaat het liefst casual gekleed. Slechts 10% kiest voor chic en 16% voor casual.

Zoenen bij de eerste date

Zoenen tijdens een eerste date, kan dat of niet? De meesten deden daar niet moeilijk over, 73% vindt dat dat best kan. Twijfel je of zoenen gepast is? Wij helpen je bij dit dilemma.

Op de hoogte blijven van interessante weetjes over liefde, relaties en daten? Volg ons op Facebook!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht