Lange afstandsrelaties – echte liefde kent geen afstand

Lange afstandsrelaties – echte liefde kent geen afstand

Jij woont in Noord-Holland, zij in de Achterhoek. Jij woont in Drenthe, hij helemaal in Limburg. Je hart is gesmolten voor iemand aan de andere kant van het land. Gelukkig kent echte liefde geen afstand. Datingsite Relatieplanet geeft je graag enkele tips om je lange afstandsrelatie tot een succes te maken.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Online daten: de wereld wordt kleiner

Niet alleen Nederland, maar de hele wereld wordt met online mogelijkheden steeds een stukje kleiner. Dit gaat ook op voor online daten; je ontmoet niet alleen maar singles op een feestje of in de supermarkt, je ontmoet ze nu ook grotendeels online, bijvoorbeeld via een datingsite. Na je eerste date ben je er eigenlijk al uit: die leuke single is jouw droomman of –vrouw. Hanteer de volgende drie tips en bouw samen aan een nieuw sprookjesleven:

1. Praat veel met elkaar

Communicatie is bij lange afstandsrelaties het sleutelwoord. Praat veel met elkaar via telefoon of social kanalen zoals WhatsApp en Skype. Vertel wat je vandaag hebt ondernomen en wat je de rest van de week gaat doen. Deel je ideeën, fantasieën, dromen en gevoelens. Hoe meer je met elkaar deelt, hoe meer dit jullie band zal versterken. Jullie gesprekken compenseren de kilometers, zouden we kunnen zeggen. Wil je jullie contact een extra impuls geven? Stuur elkaar regelmatig leuke foto’s van de activiteiten die je onderneemt. Of maak een foto van dat bordje lekkere eten wat je zojuist hebt klaargemaakt.

2. Stem af hoe vaak en waar je gaat daten

Iedereen beleeft liefde en daten anders. Sommige singles willen je elke dag zien, een ander overleeft de week met een wekelijkse ontmoeting. Praat met elkaar over jullie behoeftes. Op welke dagen kan wie naar wie afreizen, blijf je een nachtje slapen, of kies je voor een hapje eten op een gezellig centraal punt? Geniet samen van leuke date-activiteiten en elkaar. Een afstandsrelatie tot een succes maken heeft tijd en een op elkaar afgestemde agenda nodig. Dit betekent dat je wat meer tijd onderweg bent, en daardoor misschien enkele andere interesses of bezigheden moet gaan minderen. Heb je dit voor hem of haar over? Go for it!

3. Maak samen toekomstplannen voor jullie relatie

Zijn jullie overtuigd van jullie liefde? Plan dan jullie toekomst. Zet een stip op de gewenste horizon. Wie van jullie gaat verhuizen? Welke omgeving biedt de beste mogelijkheden in werk en/of onderwijs? Zet samen de voor- en nadelen op papier en kom zo tot een weloverwogen besluit. Een goede voorbereiding is het halve werk. Des te meer tijd over voor een gelukkig samenzijn in een gezonde relatie!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht