lente date

Lente: het beste seizoen om te daten?

De lente zorgt voor vrolijkheid, kriebels in je buik en romantische gevoelens. Perfect voor daten, toch?

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

De lentezon zorgt voor lentekriebels! En niet alleen bij jou, maar ook bij andere singles op datingsite Relatieplanet. Deze kriebels kenmerken zich door snelle, onvoorspelbare schommelingen in onze stemming en een gevoel van een energiestoot.

 

Licht en liefde

De lentezon zorgt voornamelijk voor meer ‘love in the air’. De langere dagen met meer zonlicht hebben een positief effect op onze stemming. Wereldwijd onderzoek heeft namelijk aangetoond dat onze stemming seizoenschommelingen vertoont. In de winter hebben we last van een dal en in de zomer een piek. De lichtintensiteit is in de winter maar één tiende van die in de zomer, met alle gevolgen van dien. De overgang van winterzon naar lentezon zorgt dus voor de lentekriebels! Licht heeft ook effect op de biologische klok. Afwisseling tussen licht en donker zet onze biologische klok gelijk met de omgeving. Deze overgangsseizoenen zijn de herfst en lente. In de lente klimmen we dus uit het dal, richting de zomerpiek.

 

Humeur en daten

Door de eerste zonnestralen in de lente zijn we dus aanvankelijk vrolijker dan in de winter, waar we alleen donkere dagen kennen. De zon triggert onze hormonen en humeur, en dat zorgt ervoor dat we meer plezier uitstralen, dingen willen ondernemen, actiever en assertiever zijn! Kortom: de lente is perfect om eens flink uit te pakken met een leuke activiteit als date of om een goede indruk te maken op die ene leuke date die je hebt leren kennen bij datingwebsite Relatieplanet.De lente is dus perfect voor de liefde! Maak dus gebruik van die positieve gevoelens en flirt erop los in de lentezon!

 

Terug naar overzicht