Maak gratis een profiel aan

Minder daten, sneller een relatie

20-11-19 - Hoe meer je date, hoe groter de kans dat je een partner vindt. Toch? De slow dating beweging denkt daar anders over: (te)veel dates wordt gezien als een teken van de angst om alleen te zijn. Het devies? Date minder en je vindt sneller iemand die bij je past.

Vraag jezelf eens af waarom je date. Doe je het om te ontdekken hoeveel mensen er in jou geïnteresseerd zijn? Date je voor het bevestigen van je eigenwaarde? Of date je enkel om dat je bang bent om alleen te zijn? Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, is het goed mogelijk dat je date uit angst en onzekerheid.
 

Koning(in) van het datingrijk

Het kan zelfs zo zijn dat je verslaafd bent geraakt aan het afwijzen en accepteren van potentiële dates. Het proces van het vinden van dates geeft je namelijk een onwijs gevoel van controle, een gevoel  alsof jij de koning(in) bent van het datingrijk. Maar het constant afwijzen en accepteren van mensen gaat je natuurlijk nooit een langdurige relatie opleveren.

 

Een tandje lager

Kies je jouw dates uit op basis van hun profielfoto in plaats van de online gesprekken die je met ze hebt? Of heb je je agenda volgepland met dates waar je niet naar uitkijkt? Dan kan dit een teken zijn dat het wel een tandje lager mag met dat daten.

 

Volgens psycholoog en relatietherapeut Rachel Sussman kan een te grote hoeveelheid aan dates je enorm in de war brengen. Je weet niet meer wat je zoekt in een relatie, waarom je überhaupt aan het daten bent en wie van ál die dates je nou daadwerkelijk leuk vond. Door minder te daten is het veel makkelijker om met je volledige aandacht bij een date te zijn. Zo spot je sneller of iemand écht bij je past of juist helemaal niet. Het advies van Sussman? Houdt het bij twee dates per week.

 

Minder daten, hoe doe je dat?

Allereerst, focus je tijdens het online daten op het gehele profiel een potentiële date. Neem in je op wat er staat. Wat vertelt hij of zij over zichzelf en wat spreekt je daarin aan? Ga op basis daarvan een gesprek aan en laat profielfoto’s zoveel mogelijk buiten beschouwing.

 

Zet een kookwekker zodra je inlogt op een datingplatform. Zo voorkom je dat je de hele dag maar wat aan het rondneuzen bent, zonder ook maar één gesprek aan te gaan. Zet de wekker voor een uurtje en ga een gesprek aan met iemand waar je hart daadwerkelijk een sprongetje van maakt.

 

Spreek niet met iedereen af die je ontmoet tijdens het online daten. Ook al heb je op dit moment drie erg leuke gesprekken lopen, kies de persoon met wie je het liefst een date zou hebben. Hoe je dit weet ? Stel tijdens jullie online gesprek vragen over zijn of haar familie, opleiding, baan, interesses, hobby’s, religie en levensfilosofie. Het is nu eenmaal een feit dat hoe meer twee mensen gemeen hebben, hoe groter de kans op een langdurige relatie.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Charelle schrijft over gezondheid, spiritualiteit en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan. Als dreamworker helpt ze je in contact te komen met je intuïtie en je dromen te interpreteren.

 

 

Terug naar overzicht