Maak gratis een profiel aan

Onafhankelijkheid en een relatie gaan prima samen

9-8-2018 - Je bent een sterke, onafhankelijk vrouw die haar carrière, financiën en emoties goed op orde heeft. Het enige dat nog ontbreekt is een relatie, omdat je bang bent dat je vrijheid dan teveel beperkt wordt. Niets is minder waar!

Maak gratis een profiel aan

Dat onafhankelijkheid en een relatie niet samen gaan is een vergissing die veel 'independent women' maken. Onafhankelijkheid en een relatie gaan namelijk prima samen, wanneer we een aantal van onze overtuigingen weten los te laten. Welke? Nou, deze vier bijvoorbeeld!

 

Als je een relatie hebt moet je samenwonen

Dit is een overtuiging die steeds ouderwetser wordt. Meer en meer stellen kiezen ervoor om niet samen te gaan wonen, iets wat we ook wel een latrelatie noemen. De relatie is wel monogaam en jullie kiezen echt voor elkaar, maar ook voor jezelf. Als het voor jullie namelijk beter voelt om ieder een eigen plek te hebben en op die manier meer vrijheid en zelfstandigheid, wie houdt jullie dan nog tegen?

 

Als ik een relatie heb kan ik niets meer alleen doen

Ook als je een relatie hebt kun je nog met vrienden en vriendinnen afspreken zonder dat je partner daarbij is. Er is niemand die zegt dat jullie niet allebei een eigen vriendengroep mogen hebben. Zo nu en dan zien jouw vrienden jullie wel samen, bijvoorbeeld op verjaardagen, maar je hebt nog steeds het recht om alleen naar een verjaardag te gaan, zonder je partner. En je partner heeft nog steeds het recht om niet mee te gaan naar jouw sociale verplichtingen. Samen met je vriendin naar de bioscoop in plaats van je partner? Kan ook prima! Net zoals dat je partner ook echt niet altijd mee hoeft naar de IKEA of de sportschool.

 

Ik wil nog een solo-reis maken en dat kan niet als ik een relatie heb

Als je alleen op reis gaat leer je veel over jezelf en het leven, of die reis nou vijf dagen, vijf maanden of twee jaar duurt. En die reis kun je altijd maken, ook als je in een relatie zit. Want in een goede relatie is daar ruimte voor en gun je elkaar de vrijheid tot persoonlijke ontwikkeling, het genieten van het leven en het zien van de wereld.

 

Als ik een relatie heb, heb ik echt nooit meer tijd voor mezelf

Iedereen heeft alleen-tijd nodig, of het nou de introverte of de extraverte 'independent woman' betreft. Het is belangrijk om in jouw behoefte om alleen te zijn te voorzien, zodat je dicht bij jezelf blijft en jezelf niet kwijtraakt in je relatie. De vergissing die we vaak maken is dat onze partner het niet begrijpt dat we even alleen willen zijn, of als hem niet meevragen op een activiteit die we eigenlijk liever alleen doen. Misschien vind je het wel heerlijk om alleen te shoppen, te wandelen of naar het strand te gaan, maar vraag je je partner mee omdat je je anders schuldig voelt. Maar de kans is groot dat je partner eigenlijk helemaal niet mee wilt. Op zijn beurt gaat hij enkel mee omdat hij denk dat jij dat wilt. En als hij oprecht mee wil, maar jij toch graag alleen gaat, dan kun je dat gewoon uitleggen. Immers, iedereen heeft behoefte aan momenten waarop er even niemand tegen je praat. Je gaat lekker alleen en volgende week gaan jullie een keer samen naar de bioscoop, want dat vind je immers ook gezellig!

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht