Maak gratis een profiel aan
Gezonde relatie

Ondanks tijdgebrek een gezonde relatie?

7-11-2017 - Hebben jullie het beiden altijd druk en daardoor weinig tijd voor elkaar? Voor echte liefde kan vijf minuten per dag genoeg zijn.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Haar ogen twinkelen door de weerkaatsing van de kaars die op tafel staat. In haar glas zit nog een klein laagje rode wijn. Op de achtergrond klinkt Let’s get it on van Marvin Gaye. Ze kijkt je diep in je ogen, leunt een beetje naar voren, en zegt: ‘Pff…veel te veel gegeten. Ik ga even op de wc zitten en dan ga ik douchen en naar bed. Morgen weer een drukke dag. Ruim jij even op?’

 

Zoenen en weer doorgaan

Door tijdgebrek kan het lastig zijn om iedere dag goede gesprekken te hebben en echt met elkaar te verbinden. Toch hoeft het volgens relatiecoach Pauline Timmer niet veel tijd te kosten om een gezonde relatie te behouden. In gesprek met RTL Nieuws vertelt zij dat het juist de kleine momenten zijn die het meeste doen voor een gezonde relatie.

 

Geen lange romantische avonden met diepgaande gesprekken, maar bijvoorbeeld een kus van zes seconden. “Uit onderzoek blijkt dat je pas na zes seconden zoenen een verliefdheidshormoon aanmaakt,” aldus Timmer. Ze schreef een boek met vijftig van dit soort concrete tips die stellen kunnen helpen om hun relatie goed te houden, zonder dat het veel tijd kost.

 

Go partner!

Zo adviseert ze ook om “een soort cheerleader” voor je partner te zijn. De pompons kunnen achterwege blijven, want ze bedoelt het niet letterlijk. Wat ze wil zeggen is dat je niet alleen bij vervelende gebeurtenissen, maar ook bij leuke gebeurtenissen met elkaar mee moet leven: “Dus als je partner promotie heeft gekregen, vier het dan mee. Vraag hoe z’n baas het vertelde, pak de champagnefles en hang de vlag uit.”

 

Volgens haar hebben veel mensen een verkeerd beeld van relaties, namelijk dat ze uit zichzelf perfect zijn: “Feit is dat je je relatie moet onderhouden, zelfs al klinkt dat niet sexy”. Wat dat betreft is het misschien toch een goed idee om de cheerleadertip letterlijk te nemen. Ook als man, en misschien zelfs tijdens je eerste date. Want sexy of niet, als je in een cheerleaderpak je eerste date doorstaat, dan kan dat toch niet anders dan een hele mooie start van een gezonde relatie zijn!

 

Deze blog is geschreven door Niek van Drie. Op zijn website www.degrotevandrie.nl schrijft hij over alles wat hem bezighoudt. En dat is een hoop...!

 

Terug naar overzicht