Maak gratis een profiel aan
spannende date

Ontsnappen tijdens je eerste date: daten in een escaperoom

1-3-2018 - Ben je klaar met eerste dates in een bioscoop of een restaurant? Met een date in een escaperoom ontvlucht je deze standaard afspraakjes!

Maak gratis een profiel aan

 

‘Hoe kom ik hier zo snel mogelijk weg?’ Dat is normaal gesproken niet een gedachte die je tijdens een eerste date wilt hebben. Hoe anders is dat als de locatie van je date een escaperoom is. Volgens dit bericht van RTL Nieuws dé perfecte plek voor een eerste date: “Je leert elkaar pas echt kennen als je opgesloten zit.”

 

Gespannen of verliefd?

Je samen met een wildvreemde op laten sluiten is natuurlijk een risico. Want hoewel het fijn is om tijdens je eerste date al te weten of iemand 'fanatiek is of een lamlul', zoals een dating-expert het in het bericht formuleert, zit je in het negatieve geval wel mooi opgesloten met die geitenbreier.

 

Gelukkig bestaat er zelfs dan nog een kans dat er liefde ontstaat. De adrenaline die tijdens je ontsnappingspoging vrijkomt, zorgt namelijk voor hetzelfde zenuwachtige gevoel als bij een verliefdheid. “Ons hoofd kan moeilijk onderscheid maken tussen omstandigheden, dus weet je niet of het om zenuwen of een gevoel van liefde gaat”, aldus een sociaal psycholoog tegenover RTL Nieuws. Pas als je de escaperoom afbreekt omdat je geen moment langer met je date opgesloten wilt zitten, kun je er vrij zeker van zijn dat het zenuwachtige gevoel niets met liefde te maken heeft.

 

Daten met BILLY

Je weet hoe dan ook aan het einde van de date waar je aan toe bent. En zo zijn er nog wel meer eerste dates te bedenken waarbij je er snel achter bent of jullie een goede match zijn. Probeer bijvoorbeeld eens samen een parkeerplek te vinden in het centrum van Amsterdam. Of zet gezamenlijk een BILLY-boekenkast van IKEA in elkaar. Als het dan tot een tweede date komt, kun je die direct gebruiken om de bruiloft te plannen. Want na zo’n eerste date kan het eigenlijk niet meer mis.

 

Gaat dit je nou toch iets te snel? Dan klinkt een avondje naar de bioscoop of een goed restaurant je misschien niet meer zo gek in de oren. Want laten we eerlijk zijn, soms is een escape uit de dagelijkse hectiek wel even voldoende.

 

Deze blog is geschreven door Niek van Drie. Op zijn website www.degrotevandrie.nl schrijft hij over alles wat hem bezighoudt. En dat is een hoop...!

 

 

 

 

Terug naar overzicht