problemen bij seks

Problemen bij seks

Of je nu nog maar een paar dates hebt gehad, of al een tijdje een leuke relatie hebt, er komt een tijd dat de relatie naar het volgende level wordt getild. Je duikt samen tussen de lakens. De eerste keer seks is altijd spannend en soms een bron van onzekerheid.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Kan je wel voldoen aan de verwachtingen van je partner? Wat als het lichamelijk gewoon niet klikt? Eén ding is zeker: je van tevoren zorgen gaan maken heeft weinig zin. Ook later in de relatie bestaan of ontstaan soms nog bedproblemen. Datingsite Relatieplanet adviseert met het doel om jullie weer relaxed de slaapkamer in te laten gaan. Praat over bedproblemen!

 

Praten over seks

Vaak een taboe binnen een relatie: praten over problemen bij seks. Door er nooit over te praten, worden de mogelijke problemen echter niet opgelost. Het gaat zelden vanzelf over en het wordt niet magisch beter, en dit kan aan je gaan knagen. Er is eigenlijk maar één oplossing: werk er samen aan! De kans bestaat dat het probleem aan beide kanten al bekend is, het gesprek moet alleen nog aangeboord worden. Eerlijkheid is hierin belangrijk, maar vergeet niet dat het een gevoelig onderwerp kan zijn. Wees niet te verlegen om problemen concreet aan te pakken. Dit voorkomt onduidelijkheid en zo kun je sneller weer genieten van elkaar!

 

Geen zin in seks

Iedereen heeft wel eens geen zin. Wanneer dit (te) vaak gebeurt en van één kant komt, kan het echter voor ontevredenheid zorgen. Dit bekende bedprobleem heeft soms niets met de prestaties in bed te maken, maar met jullie libido: jullie zin komt niet overeen. Geen zin in seks kan andere oorzaken hebben dan de prestaties: stress, slaaptekort, hormonen en ziekte spelen allemaal een rol bij dit probleem. Ook hier geldt dat het kan helpen om erover te praten. Het neemt bepaalde spanningen weg aan beide kanten. Daarnaast kan praten met vrienden of een professional ook helpen om de oorzaak van het lage libido weg te nemen.

 

Een goed begin begint bij jezelf – óók in bed!

Natuurlijk is het fijn om je partner te plezieren in bed, maar dit zou niet een ‘taak’ moeten worden – dit draagt niet bij aan je eigen genot. Vergeet dus vooral niet om ook aan jezelf te denken tijdens seks. Op die manier weet je zeker dat je beiden geniet, zonder dat er te veel  prestatiedruk bij de ander komt te liggen. Weet je eigenlijk wel wat je zelf lekker vindt? Als dit niet duidelijk is voor jezelf, kan je natuurlijk moeilijk verwachten dat je partner dit wel van je weet. Laat daarom weten wat je wel en niet lekker vindt, om maximaal van elkaar te kunnen genieten. Communicatie is dus ook in bed belangrijk voor een gezonde relatie!

 

Terug naar overzicht