Recept voor een romantisch ontbijtje: French toast roll-ups

romantisch ontbijt french toast roll-ups
24-4-2017 - Door Sergio en Linda - Het mooie weer laat zich nu echt zien. Wat kun je nog beter doen dan van het mooie weer genieten? Wij hebben wel een idee. Van het mooie weer genieten met een overheerlijk ontbijtje! Wij vertellen je hoe je in een handomdraai een ontbijt op tafel tovert dat niet zou misstaan in een luxe hotel. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig, maar dat is ons geheim. Liefde gaat nu eenmaal door de maag, dus bonuspunten verzekerd!
 

 

 

French toast roll-ups zijn eigenlijk wentelteefjes of tosti's met een identiteitscrisis. Het zijn geen wentelteefjes omdat je een vulling maakt en het zijn ook geen tosti's omdat je ze oprolt. Het is een ideaal gerecht voor het kleine kind dat iedereen in zich heeft. Je snijdt namelijk de korstjes van het brood af, omdat je die niet gebruikt.

De ingrediënten

Voor twee personen, of acht French toast roll-ups, gebruik je acht sneden witbrood, circa 100 gram roomkaas, 10 tot 12 (flinke) aardbeien en wat eetlepels kaneelsuiker.

Hoe je French toast roll-ups maakt

Zorg dat je witbrood zo vers als mogelijk is als je deze heerlijkheid gaat bereiden. Snijdt de korsten van de sneden brood af. Neem een deegroller om de zachte binnenkant van het brood plat te rollen. Besmeer de plakken brood met de roomkaas. Maak de aardbeien schoon en snijdt ze in kleine blokjes. Neem een plak brood en leg aan één zijde wat van de blokjes aardbeien. Rol de aardbeien in het brood en leg het rolletje opzij. Herhaal dit met alle plakken brood.

Zet een bord klaar met hierop de kaneelsuiker. Neem een koekenpan en laat hier een klont roomboter in smelten. Bak de broodrolletjes rondom goudbruin in de boter. Haal ze uit de pan, rol ze door de kaneelsuiker en serveer direct met wat verse aardbeien en eventueel een flinke toef slagroom.

Voorbereiden

Wil je 's ochtends zo lang mogelijk lekker in bed genieten van je (nieuwe) liefde of wederhelft? Je kunt de French toast roll-ups de avond van tevoren voorbereiden, zodat je ze enkel nog hoeft te bakken wanneer je 's ochtends het ontbijt wilt serveren. Leg de rolletjes dan wel weg in de koelkast en trek vershoudfolie zo strak mogelijk over het bord heen. Zo zullen je rolletjes niet stiekem uitrollen.

Gooi geen eten weg

De broodkorsten die je hebt afgesneden, gebruik je niet in dit recept. Weggooien is zonde, je kunt er namelijk heerlijke croutons van maken of ze in melk weken en door je gehakt kneden in plaats van paneermeel te gebruiken.

Geniet!

Van de zon, de fluitende vogels, je heerlijke ontbijt en van elkaar. Wij horen graag of dit ontbijt in de smaak is gevallen. Of eigenlijk, hoe vaak er aan je is gevraagd of je dit ontbijt nóg een keer wilt maken. In de smaak vallen zal het zeker. Laat je ons dan ook meteen weten wat je volgende keer wilt serveren om je culinaire status te behouden?

Sergio en Linda van TalkNomzToMe hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten.

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht