Maak gratis een profiel aan

Sociaal daten: hoe werkt dat?

24-7-2018 - Geen antwoord ontvangen is een grote frustratie tijdens online daten. Hoe kun je sociaal daten? Relatieplanet helpt een handje.

Maak gratis een profiel aan

 

Na dagen, soms zelfs weken twijfelen schrijf je je in op een datingsite. Zorgvuldig zoek je de perfecte profielfoto uit en vul je zo uitgebreid mogelijk je persoonlijke profiel in. Eenmaal klaar is het tijd om je eerste berichten te versturen; spannend! Daarna begint het wachten… En wachten… En wachten… Zal er ooit nog een reactie komen?
 

 

Online is niet ‘echt’

Helaas komt het nog geregeld voor dat het antwoord uitblijft: een van de grootste frustraties onder online daters. Na een aantal berichten zonder enige respons is het logisch dat je je laptop aan de figuurlijke wilgen hangt en stopt met proberen. Hoe kan het toch dat dit nog zo vaak voorkomt? Veel mensen voelen zich op een online datingsite nog redelijk anoniem. Het is vrij gemakkelijk je te verschuilen achter je scherm en je daardoor anders te gedragen dan je in werkelijkheid bent. Als je in het echte leven tegen iemand aanloopt en vervolgens ‘hoi, hoe gaat het?’ zegt, is het lastig dit te negeren. Online is een bericht makkelijk weggeklikt of zelfs verwijderd, zonder verder rekening te houden met de gevoelens van de zender. Zonde, want ook achter dit virtuele bericht zit een echt persoon met echte gevoelens.

 

Wat kun je zelf doen?

Uiteraard is het niet mogelijk om op de ene persoon net zo enthousiast te reageren als de andere. Het doel van online daten is het vinden van je ware liefde, een zoektocht waarbij je ook veel mensen tegen zult komen waar je geen connectie of klik mee voelt. Hoe ga je hier dan precies mee om? Wij geven praktische tips!

 

 

Wees authentiek


Stuur niet hetzelfde bericht naar meerdere mensen. Deze tactiek valt meteen op en zorgt voor weinig respons. Probeer geïnteresseerd het profiel door te lezen en haak in op een gemeenschappelijke hobby of interesse. Dit zorgt ervoor dat de ander zich gewaardeerd voelt, waardoor hij/zij sneller zal antwoorden.

 

 

‘Nee’ is ook een antwoord


Hoe leuk een bericht ook kan zijn, soms zie je gewoon te weinig raakvlakken om daadwerkelijk een gesprek te beginnen of op date te gaan. Wees dan niet bang om eerlijk te zijn! Eerlijkheid (hoe cliché dan ook) duurt het langst en hoe sneller jij eerlijk bent, des te sneller de ander verder kan met zijn/haar leven. Op Relatieplanet is het daarnaast zo dat als jij een ‘geen interesse’-bericht stuurt, de ander daar niet meer op kan reageren. Zo voorkom je ook op een gemakkelijke manier ongewenste communicatie. Als je geen antwoord geeft, wekt dat alleen maar vragen, onzekerheid of valse hoop op bij de ander.


 

Houd het luchtig en vrijblijvend


Online daten moet vooral leuk zijn! Of jij nu degene bent die het initiatief neemt tot een eerste bericht of dat je op iemand anders antwoordt: houd het luchtig. Zet geen druk op de andere persoon, stel geen eisen en maak je niet teveel zorgen over het eventuele antwoord. Zo houd je het plezierig voor jezelf- en andere leden!

 

Om sociaal daten te stimuleren heeft Relatieplanet de Reactiemeter in het leven geroepen. Deze meter geeft aan hoe vaak een single op ontvangen berichten reageert. Deze wordt één keer per dag bijgewerkt op basis van de eerste berichtuitwisseling met een ander lid. Hier lees je meer over deze functionaliteit. Heb jij je inbox vandaag al gecheckt? Beantwoord snel je berichten en help ons om Relatieplanet nog leuker en gezelliger te maken!   

 

 

Terug naar overzicht