Tips voor singles: flirten

Tips voor singles: flirten

Die ene subtiele knipoog of dat leuke complimentje. Misschien denk je van niet, maar iedereen kan flirten. Het is een leuke, luchtige manier om het ijs te breken en net iets dichter bij het hart van die ene leuke single te komen. Het prettige ervan is dat er geen verwachtingen aan verbonden zijn, waardoor het jullie contact niet zwaar en onplezierig maakt. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? En, hoe kun je ervoor zorgen dat de ander er positief op reageert? Datingsite Relatieplanet zocht het voor je uit!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Een goede flirt is het halve werk

Een van de belangrijkste aspecten bij het flirten is het hebben van een goede houding. Probeer vooral positieve en enthousiaste hints te geven dat je de ander leuk vindt. Laat zien dat je je prettig voelt en je vermaakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door oogcontact te zoeken of even naar die ene leuke man of vrouw te glimlachen. Probeer het echter niet te geforceerd te laten overkomen. Als je denkt dat flirten totaal niets voor jou is of dat je het niet kan, dan heb je het mis! Het is slechts een kwestie van oefenen, voor jezelf in de spiegel of in de praktijk. Uiteindelijk zal ook jij de fijne kneepjes van het vak leren!

Contact leggen door te flirten

Flirten kan een goede manier zijn om je interesse te tonen naar de ander. Op een gegeven moment merk je misschien zelfs dat dit wederzijds is. Je kan dan bijvoorbeeld een gesprek aanknopen! In dit gesprek kun je meer risico’s nemen, aangezien je weet dat de ander ook wel meer over jou wil weten. Probeer het wederom niet te zwaar te maken. Lichte gespreksonderwerpen zijn prettig voor bij een kennismaking; wees een happy single! Vraag bijvoorbeeld of je crush het naar zijn of haar zin heeft of praat over jullie dag. Het onderwerp is waarschijnlijk niet heel belangrijk, want het gaat er vooral om dat je een opening naar een fijn gesprek creëert. Reageert je date niet positief op jouw initiatief, maak je dan geen zorgen. Het was maar een flirt, dus de volgende keer beter!

Complimentjes voor je date

Vergeet niet om je date te laten merken dat je het fijn vindt dat hij of zij er is. Geef af en toe een leuk complimentje. Pas wel op: blijf oprecht! Geforceerde complimenten kunnen wat ongemakkelijk overkomen. Vind je dus dat hij of zij er leuk uit ziet? Laat dit dan vooral merken! Subtiliteit kan je een heel eind in de goede richting brengen. Voor je het weet, hebben jullie je volgende date gepland!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht