Maak gratis een profiel aan
tonijnwraps

Tonijnwraps: een musthave in jouw datingarsenaal

22-8-2017 - In je datingarsenaal heb je soms een recept nodig dat je voor iedere gelegenheid kunt gebruiken. Of je nu samen wilt lunchen, een lichte avondmaaltijd wilt nuttigen, of je indruk wilt maken met je kookkunsten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Multifunctionele wrap

Wraps zijn ideaal om verschillende gerechten mee te maken. Als 'gewone' rol kennen we ze allemaal wel. Soms worden ze schuin doormidden gesneden wat er al direct nóg lekkerder uitziet. (Net als bij een tosti.) En je kunt de wraps nadat ze zijn opgerold in kleine rolletjes van zo'n 2 centimeter breed snijden. Met een prikker erdoor maak je er zo perfecte hapjes van voor een feestje of een gezellig avondje.  

 

Indruk maken

De rolletjes kun je per stuk met een cocktailprikker serveren. Wat wij hebben gedaan is er een maaltijd van maken door meerdere rolletjes aan een sateprikker te rijgen. Een soort van wrap kebab. Voor de tonijnwraps maken we een tonijnsalade om in de wrap te wikkelen. Natuurlijk kun je verschillende soorten vullingen maken en zo diverse wrapspiesen serveren. Met de vulling kun je lekker creatief zijn. De manier waarop je de wrap serveert, zal zeker indruk maken!  

 

De ingrediënten

Naast wraps heb je een blikje tonijn nodig, een flinke eetlepel kappertjes, een halve rode ui, twee eetlepels mayonaise en wat rucola. Snipper de rode ui fijn, snijdt de kappertjes fijn en meng deze met de mayonaise door de uitgelekte tonijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Besmeer de helft van een wrap met de tonijnsalade, leg er een handje rucola op en rol de wrap op. Snijdt de wrap in rolletjes van zo'n 2 centimeter breed en rijg ze op een sateprikker.  

 

Presentatie

Serveer de spiezen op een bord of schaal met een kopgarnituurtje van rucola, cherrytomaat en in halve ringen gesneden rode ui. Serveer je rolletjes als hapje kun je hetzelfde doen met een grote schaal waar je de hapjes op zet. Geniet van je date en de heerlijke tonijnwraps!

 

Deze blog is geschreven door Sergio en Linda van TalkNomzToMe. Ze hebben een passie voor lekker eten. Wat begon met eens een keer samen in de keuken staan omdat het toevallig zo uitkwam, is inmiddels bijna een vaste gewoonte geworden. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten.  

 

Terug naar overzicht