Valentijnsdag: do’s en don’ts eerste date!

Valentijnsdag: do’s en don’ts eerste date!


Nog één dagje en dan is het Valentijnsdag! Misschien twijfel je nog of je die ene leuke single man of vrouw mee uit gaat vragen, of heeft je date al ‘Ja!’ gezegd. Hoe dan ook; je wil dat jullie eerste date op Valentijnsdag vlekkeloos verloopt. Om je hierbij te helpen heeft datingsite Relatieplanet de top 3 do’s en don’ts voor jullie romantische eerste date samengesteld! Hiermee wordt jullie afspraakje gegarandeerd een daverend succes.

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Valentijnsdag toppers:

1) Wees uniek: Iedere single man of vrouw zal het waarderen als jij jullie date een originele twist geeft. Natuurlijk is het leuk om samen te gaan eten, maar kies er bijvoorbeeld voor om ook samen jullie 3-gangen diner te bereiden, of ga voor een etentje op een bijzondere locatie. Dit geeft jullie date net dat beetje extra!

2) Houd het intiem en persoonlijk: Op jullie eerste date is het voornaamste doel dat jullie elkaar beter leren kennen en samen een fijne avond hebben. Dit gaat beter als je op een locatie bent waar je lekker jezelf kan zijn. Grote groepen mensen zijn in dit geval misschien niet het ideale scenario. Probeer dicht bij jezelf te blijven en je zult zien dat je date zich ook naar jou openstelt!

3) Clichés zijn oké: Je hoort waarschijnlijk vaak dat rozen en chocola té cliché zijn en dat ze echt niet meer kunnen. Niets is minder waar! Clichés zijn namelijk niet voor niets iets waar veel singles en partners naar grijpen tijdens een date. Deze kleinigheidjes staan namelijk voor een veel groter gebaar. Een klein cadeautje, of het een doosje van haar favoriete bonbons is of een persoonlijke cd met zijn favoriete rockmuziek is, zegt dat je nagedacht hebt over wat de ander belangrijk vindt en hoe je hem of haar kan verwennen. Kortom: cliché is ok!

Valentijnsdag flops:

1) Appen kan later ook: Er is bijna niets zo’n grote dealbreaker als het gebruik van je telefoon tijdens een date. Nee! Het is niet oké om op jullie eerste date een selfie te willen maken. Ook je werk of je social media kan wachten tot een later moment. Het kan je date het gevoel geven dat hij of zij niet interessant genoeg is en dat wil je natuurlijk niet. Laat die telefoon dus lekker in je broekzak zitten en geniet van het moment met elkaar!

2) Ga voor fris: Een tweede afknapper is een gouden oude en hoort eigenlijk een vanzelfsprekendheid te zijn. Zorg er voor dat je er tijdens jullie date fris en fruitig bij zit. Niets verpest jullie eerste intieme moment als een walm knoflook of de bekende eau de asbak. Neem een frisse douche voor jullie date en zorg ervoor dat je altijd een pepermuntje bij de hand hebt. Zo kan niets jullie mooiste momenten verstoren!

3) Timing is everything: Natuurlijk begrijpen we dat je je date alles wil vertellen over je leven, je verleden en de inhoud van je rugzakje, maar een eerste date is daar meestal niet het juiste moment voor. Praat liever over waar je gelukkig van wordt, wat je passies zijn en wat je graag met hem of haar zou willen daten. Natuurlijk is het wel belangrijk om de minder prettige dingen in je leven te delen met hem of haar, maar wacht liever op het juiste moment.

Natuurlijk is een date iets heel persoonlijks en heeft ieder zijn of haar eigen voorkeur. Twijfel je ergens over? Dan kun je dit natuurlijk altijd overleggen met die leuke single man of vrouw! Wij wensen jullie in ieder geval een geweldige Valentijnsdag toe!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht