veilig online daten

Veilig online daten

Relatieplanet gaat eerlijk met haar klanten om. Wij maken onderdeel uit van het mede door de Consumentenbond opgerichte Keurmerk Veilig Daten. Bij ons kun je dus vertrouwd online daten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

De afgelopen jaren is online daten steeds populairder geworden. Op deze manier is daten voor veel singles een stuk toegankelijker en fijner geworden. Er is echter een aantal valkuilen aan verbonden, want de online wereld is niet altijd veilig. Datingsite Relatieplanet geeft je tips voor veilig online daten!

 

5 Tips voor veilig online daten

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er staan miljoenen profielen op je te wachten; de een nog leuker dan de ander. Maar hoe maak je op een veilige manier contact? Om je hierbij te helpen, hebben wij 5 tips voor je samengesteld:

 

 

Vertrouw op je gevoel - Het kan voorkomen dat je een profiel tegenkomt dat iets té mooi en té perfect lijkt. Natuurlijk wil je niet overdreven achterdochtig zijn, maar er lijkt iets niet pluis te zijn. Vertrouw in dit geval op je gevoel! Je kan het profiel in dit geval melden bij de Klantenservice. Datingsite Relatieplanet kun je elke dag van 09.00 tot 23.00 uur telefonisch bereiken. Wij proberen de website zo schoon en veilig mogelijk te houden, dus je hulp wordt zeer gewaardeerd!Wees voorzichtig met persoonsgegevens - Geef anderen niet te snel je persoonsgegevens. Vaak is het slimmer om eerst iemand beter te leren kennen, zodat je zeker bent van zijn of haar goede intenties. Probeer gelijkwaardig te blijven; wanneer de ander om veel persoonsgegevens vraagt, geef dan aan dat je dat ook graag van hem of haar wilt weten.Je eerste date - Zorg ervoor dat je voor de eerste date afspreekt in het openbaar. Vertel mensen uit je nabije omgeving dat je op date gaat en waar je afspreekt. Het is misschien ook slim om een back-upplan op te stellen, voor het geval de date niet op komt dagen of je het toch niet vertrouwt.Keurmerk Veilig Daten - Relatieplanet en een aantal andere datingsites zijn in het bezit van het Keurmerk Veilig Online Daten. Dit keurmerk geeft aan dat deze websites zich onderscheiden in veiligheid, transparantie en goede klantenservice. Door middel van dit keurmerk kun je gemakkelijk herkennen waar je veilig kan daten.Wees niet té achterdochtig - Zolang je met gezonde voorzichtigheid het online datewereldje instapt, is de kans dat het misgaat niet zo groot. Uiteindelijk zijn al onze singles op zoek naar hetzelfde; liefde! Probeer dus niet te achterdochtig te zijn en geniet van dit nieuwe avontuur.

 

Vervelende ervaring

Misschien heb je desondanks alsnog een vervelende ervaring meegemaakt met online daten. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar laat dat je niet tegenhouden in je zoektocht naar de ware! Misschien is hij of zij maar één klik van je verwijderd. Datingsite Relatieplanet heeft inmiddels ook een mobiele date app. Download hem nu! 

 

Terug naar overzicht