Maak gratis een profiel aan
verschillende type dates

Verschillende type dates die je liever vermijdt

20-8-2017 - Heb jij weleens een date met een bepaald type dat je liever vermijdt? Je hebt bijvoorbeeld het type dat altijd over zichzelf praat, het type dat zeer aanwezig is of het type dat zichzelf eigenlijk het meest belangrijk vindt.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

1. De splitser van de rekening

"Maak jij nog € 9,11 over?" Wij willen allemaal gelijk behandeld worden, dan vind ik ook dat de man niet per se de rekening hoeft te betalen. Wel is het apart als je na een date nog een berichtje krijgt met of je nog even wat geld wilt overmaken. Wanneer je vaker hebt gedate met elkaar, is het wat minder gek om de rekening te splitsen of om en om te betalen. Maar op de eerste date kan het misschien wat apart overkomen. Vermijd dit door zelf de stap te zetten, man of vrouw.  

 

2. Degene die zich anders voordoet

Het komt bijna in elk artikel wel voor, de tip om je niet anders voor te doen dan wie je bent. Met het type date dat zich anders voordoet, zal het waarschijnlijk ook niets worden. Uiteindelijk zal altijd je echte jij naar boven komen.  

 

3. Degene die er anders uitziet in het echt

Om op het vorige punt in te haken. Is het jou al eens overkomen dat je op iemand staat te wachten, waarna er iemand aan komt lopen die er toch wat anders uit blijkt te zien dan op de foto's die je hebt gezien? De kans is aanwezig dat je niet precies hetzelfde bent als op de foto, dat is vrij normaal. Maar als je jezelf zo photoshopt of jezelf zo forceert op foto's, dan komt dat op een date natuurlijk helemaal uit. Zonde, want je bent goed en mooi zoals je bent!

 

4. De ongemakkelijke

Oei. Ongemakkelijkheid. Hetgeen waar we allemaal bang voor zijn op een date, nietwaar? Het gesprek op een afspraakje continu gaande proberen te houden is erg vermoeiend. Het is in het algemeen enorm lastig om met verschillende type dates te daten of met iemand die zo weinig te vertellen heeft of zo weinig interesse toont dat je telkens moet zoeken naar een gespreksonderwerp zonder dat het gewoon vloeiend gaat.  

 

5. De leider

Dat iemand de leiding neemt op een date hoeft geen probleem te zijn, zolang diegene maar niet continu overheerst. Een grote afknapper is het ook als bijvoorbeeld iemand anders zonder overleg een drankje of eten besteld voor de ander. Gelukkig zijn er zoveel verschillende type dates dat er voor iedereen wel iemand is. En wat de één onaantrekkelijk vindt, vindt de ander juist wel weer aantrekkelijk.

 

Deze blog is geschreven door Romy Palstra. Op haar blog www.muchable.nl schrijft ze over alles wat ze meemaakt en over uiteenlopende hobby’s zoals schrijven, illustreren, fotograferen, sporten en longboarden. Ook kun je op haar blog de prachtige illustraties bekijken die ze heeft gemaakt.

 

Terug naar overzicht