Maak gratis een profiel aan
extravert en introvert

Waarom een extravert en introvert pefect bij elkaar passen

9-6-2017 - Extraverte personen krijgen al snel het idee dat een relatie met een introvert persoon een vervelende klus is. Toch zijn het juist de relaties tussen een extravert en introvert persoon die het beste uitpakken.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Soms lijkt het maar ingewikkeld, dat daten met introverte personen. Er moet veel rekening met ze worden gehouden en er wordt veel aanpassingsvermogen verwacht van de extraverte partner. Extraverte personen krijgen al snel het idee dat een relatie met een introvert persoon een vervelende klus is. Toch zijn het juist de relaties tussen een extravert en introvert persoon die het beste uitpakken. Hoe komt dat?

 

Laten we voorop stellen dat het in iedere relatie belangrijk is om rekening te houden met elkaar. In een relatie maak je deel uit van een team, wat betekent dat je soms een compromis moet sluiten. Die compromissen worden echter vergezeld door aanvullingen. Introverte en extraverte personen vullen elkaar op drie verschillende manieren perfect aan.

 

Balans

Waar de extravert het liefst ieder weekend naar feestjes gaat om pas vroeg in de morgen weer thuis te komen, blijft de introvert het liefst het hele weekend thuis, in een rustige omgeving. Wanneer de introvert een compromis maakt en besluit om mee te gaan, maakt de extraverte persoon wellicht een compromis om eerder naar huis te gaan. De introvert blijft namelijk liever niet tot in de vroege uurtjes. Op deze manier wordt voorkomen dat de extraverte persoon het te gek maakt en de introverte persoon een kluizenaarsleven leidt. De introverte en de extraverte persoon houden elkaar in balans.

 

Groei

Doordat de extraverte persoon de introverte persoon aanmoedigt om vaker het huis te verlaten, evenementen te bezoeken en feestjes bij te wonen verlaat de introverte persoon vaker zijn of haar comfort zone. De introverte persoon moedigt de extraverte persoon juist aan om wat meer tijd thuis door te brengen, iets wat buiten de comfort zone ligt van de extraverte persoon. Zowel individuele als gezamenlijke groei gebeurt buiten de comfort zone, waardoor een relatie tussen twee verschillende persoonlijkheden resulteert in een rijker leven.

 

Diepgang

De introverte persoon verliest zichzelf graag in diepe gesprekken, terwijl de extraverte persoon meester is in small talk en het aan de oppervlakte houden van gesprekken. Wanneer ze samen zijn kan de extraverte persoon gesprekken op gang brengen en de introverte persoon gesprekken op gang houden. De introverte persoon heeft op deze manier meer leuke gesprekken, terwijl de extraverte persoon meer over onderwerpen en mensen te weten komt dan zonder zijn introverte wederhelft. Bovendien kan de introverte van de extraverte afkijken hoe hij small talk maakt, terwijl de extraverte van de introverte leert hoe hij gesprekken verder uitdiept.

 

Doordat de introverte partner steeds vaker extraverte dingen doet en vice versa, raakt de introverte persoon meer vertrouwt met het extraverte leven terwijl de extraverte persoon meer vertrouwt raakt met het introverte leven. Beiden leren van elkaar, waardoor ze elkaar beter leren begrijpen. Aanpassen wordt makkelijker, terwijl aanpassen tot op zekere hoogte ook minder vaak nodig is.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan. Eerder schreef ze al een blog over dingen die je moet weten als je date met een introvert persoon, deelde ze ideeën voor jouw eerste date met een introvert persoon en vertelde ze hoe flirten ook voor introverte personen een makkie is.

 

Terug naar overzicht