Maak gratis een profiel aan
Waarom trek ik de verkeerde types aan?

Waarom trek ik de verkeerde types aan?

3-7-2019 - Betrap jij jezelf erop dat je van de ene in de andere slechte relatie belandt? We denken vaak dat het te maken heeft met de types die we aantrekken, maar het heeft alles te maken met zelfvertrouwen en angst. Met deze tips doorbreek je het patroon.

Zit jij keer op keer vast in een slechte relatie en heb jij het idee alleen maar foute types aan te trekken? Relatieplanet helpt.
 

Verkeerde types aantrekken

Allereerst is het belangrijk om een misvatting uit de weg te helpen: je trekt de verkeerde types niet aan, je staat jezelf toe om te lang te blijven hangen bij de verkeerde types.

Als jij straalt en jezelf bent, zullen veel verschillende soorten mensen je aantrekkelijk vinden. Dit zullen zowel de mensen zijn die serieus op zoek zijn naar een relatie, mensen die op een volwassen en transparante manier kunnen communiceren, als mensen die wellicht bindings- of verlatingsangst hebben. Kortom: er bestaat niet zoiets als 'alleen aantrekkelijk zijn voor verkeerde mensen'. Als het verkeerde type zich tot jou aangetrokken is, zegt dit niets over jou!

 

Alarm signalen negeren bij verkeerde types

Waar gaat het dan wel mis? Bij het blijven hangen bij de verkeerde. De reden dat je keer op keer dramatische dates of relaties hebt, is omdat je je te veel inlaat met een persoon die niet goed voor je is. Van tevoren is het misschien moeilijk zichtbaar of iemand een persoon is die niet goed is voor je, echter kunnen er na verloop van tijd verschillende alarmsignalen zich voordoen. Vervolgens kies je ervoor om deze alarmsignalen te negeren. Dat je verkeerde types aantrekt is je niet te verwijten, maar het is een bewuste keuze om bij de verkeerde te blijven wanneer de ware aard naar boven komt. 

De vraag is dus, waarom blijf je bij de verkeerde?

 

Angst

Eigenlijk 'settelen we voor less'. We zijn liever samen met iemand waar we af en toe leuk mee hebben en niet goed voor ons is, dan dat we alleen zijn. Vaak is de angst om alleen te zijn. Of de angst om alleen ‘achter’ te blijven, omdat je diep van binnen gelooft dat je niet beter verdient en dus ook nooit beter zal krijgen. Wat de reden ook precies is, het komt altijd voort uit angst.

 

(Zelf)vertrouwen

De remedie tegen angst is vertrouwen. Leer om comfortabeler met jezelf te zijn wanneer je alleen bent. Je kan leren om beter alleen te zijn zonder dat je je meteen ook eenzaam voelt, dit zijn namelijk twee verschillende dingen. Wanneer je werkt aan je zelfvertrouwen door jezelf meer lief te hebben, zal het makkelijker worden. Zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven dat jij hoe dan ook gelukkig zal zijn en blijven en dingen altijd goed voor je zullen uitpakken, zullen je de rust geven om meer blij jezelf te blijven in plaats van kiezen voor iemand vanuit angst. Immers: wanneer jij jezelf lief hebt en volledig respecteert, zullen anderen jouw voorbeeld volgen en krijg jij dit ook van hen terug. En bij diegenen die dat niet doen? Wegwezen!

 

 

Deze blog is geschreven door Susan Dechering, intuitief psycholoog op het gebied van de liefde. Of het nu gaat om het loslaten, verkrijgen of behouden van liefde, Susan helpt je graag doormiddel van persoonlijke sessies. Live of via Skype voorziet ze je van nieuwe inzichten en oplossingen voor jouw specifieke situatie. De nadruk ligt niet alleen op de moeilijkheden waar je mee worstelt, maar vooral op jouw persoonlijke ontwikkeling en dromen om met meer vertrouwen en te kunnen genieten van de liefde.

 

 

 

 

Terug naar overzicht