Maak gratis een profiel aan

Waarom willen we meer daten in de lente?

24-3-19 - In de lente staan we sneller open voor een nieuwe liefde. Waar komen die lentekriebels vandaan?Relatieplanet legt uit hoe dit kan.

Het klinkt wellicht wat cliché, maar het is toch echt waar: liefde gedijt beter in de lente! Na de lange, grauwe winter zijn we toe aan meer zon. Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, voelt de wereld dan ook als nieuw. We ontwaken uit onze spreekwoordelijke winterslaap en hebben zin om naar buiten te gaan: het liefst met een (potentiele) partner. We krijgen weer zin om dingen te ondernemen! Het leven stopt niet meer om vijf uur na de werkdag: de dagen worden langer en gezelliger. Lentekriebels zorgen ervoor dat we meer dan ooit zin krijgen om te flirten en te daten. Waar komen deze kriebels vandaan?

 

Oorzaak lentekriebels 

De oorzaak van lentekriebels is terug te leiden naar de zon. De zon zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van vitamine D gestimuleerd wordt. Niet alleen voel je je daardoor vaak vrolijker en energieker: vitamine D geeft ook het startsein voor de aanmaak van hormonen in je lichaam. Onder andere melatonine, dopamine en serotonine komen hierbij vrij. In combinatie met meer licht zorgen zij ervoor dat je bioritme verandert en je ’s ochtends eerder wakker bent en je fitter voelt. Hierdoor krijg je zin om erop uit te gaan.

 

Liefde in de lucht


Wanneer je buiten bent, hangt de liefde letterlijk in de lucht. In de lente krijgt het landschap allerlei bonte kleuren en springen de pasgeboren dieren je om de oren. Niet alleen prachtig om te zien, maar het doet ook daadwerkelijk iets met je gevoel. Door al deze lieflijkheid word je namelijk zachter en ben je ontvankelijker voor nieuwe contacten. Tel hier de zon, hormonen en je goede humeur bij op en de liefde kan niet ver meer zijn!

 

Voorjaarsdate

Ben jij ook toe aan een leuke date? Geef je over aan de lentekriebels! Haal de voorjaarsschoonmaak door je online datingprofiel en upload een nieuwe, zonnige foto. In de lente zijn de opties voor een date eindeloos: ga bijvoorbeeld een stuk fietsen door de natuur, drink een verkoelend drankje op het terras of ga gezellig picknicken in het park. Trek je stoute (lente)schoenen aan en start dus snel een gesprek met een leuke single!

 

Heb je iemand op het oog die geen abonnement heeft op Relatieplanet? Speciaal in het kader van de liefdevolle lente kun jij per dag één gesprek met een gratis lid ontgrendelen. Zo wordt jouw kans op een leuke voorjaarsdate nog groter!

 

 

Ontgrendel een gesprek

 

Terug naar overzicht