Maak gratis een profiel aan

Wanneer ben je te lief in een relatie?

9-3-2019 - Als je verliefd bent, is er niets fijner dan bij je geliefde te zijn. Je hebt alles voor hem of haar over en bent constant bezig om de ander een goed gevoel geven. Maar, wanneer ben je nu te lief voor je partner?

Maak gratis een profiel aan

 

Alles aan de liefde is fijn. Je ontmoet iemand waarmee het klikt, gaat daten en plotseling bloeit er iets moois op. Je brengt zoveel mogelijk tijd met elkaar door en je wilt de ander graag net zo blij maken als het heerlijke gevoel dat jijzelf ervaart. Klinkt allemaal mooi, maar er bestaat ook zoiets als te lief zijn in een relatie. Wanneer ben je dan te lief en hoe waarom is dit gevaarlijk?

 

Emoties zijn belangrijk

Natuurlijk is verliefd zijn leuk, maar het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Jij bent ook gewoon een mens met gevoelens en deze mogen dan ook zeker geuit worden. Heeft je partner je gekwetst met een bepaalde opmerking? Of vind je het stiekem helemaal niet leuk dat hij/zij negatief praat over je moeder? Spreek het uit! Het is niet gezond om dit soort emoties voor je te houden en geforceerd lief te doen tegen je partner.

 

Iedereen heeft ruzie

Bij het uiten van je gevoel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je geen invloed hebt op de reactie van je partner. Misschien heeft hij/zij niet doorgehad dat je gekwetst bent en wordt er gereageerd vanuit onbegrip. Hieruit kan een pittige woordenwisseling of zelfs ruzie ontstaan. Voor iemand die altijd lief is en confrontaties een beetje uit de weg gaat kan dit heel onprettig zijn. Jij als perfecte partner wil namelijk niet dat er ook maar iets van onvrede bij de ander ontstaat. Laat dit los! Ruzie is heel normaal en zelfs goed, want dat zijn de momenten waarop belangrijke zaken aan het licht komen en uitgesproken worden. Gebeurt dit niet, dan krop je alles op wat er uiteindelijk toe leidt dat de liefde tussen jou en je partner alleen maar minder wordt.

 

Wees lief… voor jezelf

Verlies tijdens het daten of in een relatie vooral jezelf niet uit het oog. Het vinden of hebben van een partner is natuurlijk hartstikke leuk, maar de belangrijkste relatie is nog altijd die met jezelf. Als jij geen respect hebt voor jezelf, hoe kun je dat dan van iemand anders verwachten? Blijf dicht bij je gevoel en geef duidelijk je grenzen aan. Als dat betekent dat er af en toe bonje in huis is, maakt dat helemaal niets uit. Dan kunnen jullie het daarna goedmaken door extra lief voor elkaar te zijn!

 

 

Terug naar overzicht