Maak gratis een profiel aan
Hekel aan daten

Wat als je een hekel aan daten hebt?

11-2-2018 - Hoe zorg je ervoor dat je daten toch nét iets leuker kunt maken? In dit artikel vind je 6 tips die er hopelijk voor zorgen dat het iets dragelijker wordt.

Maak gratis een profiel aan

 

Sommige mensen kunnen er niet genoeg van krijgen, sommigen hebben er een hekel aan. En dat is niet gek. Daten vraagt veel energie en kan vermoeiend zijn. Daten kan voor mensen een activiteit zijn buiten hun comforzone. Als introvert persoon moet je bijvoobeeld opeens heel sociaal doen en het beste van jezelf laten zien, want je wilt uiteindelijk wel een leuke en serieuze relatie met iemand opbouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het daten toch nét iets leuker kunt maken? In dit artikel vind je 6 tips die er hopelijk voor zorgen dat het toch iets dragelijker wordt.

 

1. Ga op zoek naar creatieve aanknopingspunten   

Mensen die regelmatig daten hebben geen zin om iedere keer hetzelfde riedeltje te vertellen. “Ik werk als…”, “Ik ben opgegroeid in…” en “Mijn hobby’s zijn…”. Bedenk van tevoren waar je het wél over wilt hebben. Gekke of grappige vragen zorgen ervoor dat je het ijs breekt, waardoor het gesprek een leuke wending krijgt.

 

2. Kies voor een positieve mindset

Het kan voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht bent gekomen, omdat je een aantal keer bent teleurgesteld. Als je in die negatieve vibe blijft hangen, zal daten nooit een succes worden. Laat de negatieve gedachtes achter je en ga voor een positieve mindset!

 

3. Neem het allemaal met een korreltje zout

Daten is leuk, maar het moet niet je leven gaan beheersen. Als je er even geen zin in hebt, is dat prima. Zodra je het hele proces gaat forceren, wordt niemand daar blij van. Heb je een tijdje geen zin om te daten? Prima. Als je er weer zin en behoefte aan hebt, kun je met een frisse blik weer beginnen met daten.

 

4. Ga voor goud, niet voor brons

Als je eenmaal aan het daten bent, is het makkelijk om te zeggen dat de persoon die je ontmoet hebt, ‘wel oké’ is. Dan ben je tenminste klaar met daten. Alleen moet je dit juist niet doen. Zolang je twijfelt of de persoon wel bij je past, is het verstandiger om dit eerst te onderzoeken. Neem geen genoegen met brons, maar ga voor een gouden match. Anders stort het kaartenhuis snel in elkaar en kun je weer opnieuw beginnen met daten.

 

5. Wees niet té kritisch

Soms kun je te snel een oordeel klaar hebben, terwijl het maar gebaseerd is op twee of drie dates. Zet je vooroordelen aan de kant, geef je date een tweede kans en wees vooral niet te kritisch. Niemand is perfect, jij ook niet. Dus je droomman of droomvrouw zal ook nooit perfect zijn.

 

6. Stop met het spelen van spelletjes

Als iemand aan een aantal signalen voldoet, dan vindt diegene je vast wel of niet leuk. Stop met hard-to-get spelen en doe alleen dat waar jij je goed bij voelt. Zo laat je jezelf zien en kun je sneller ontdekken of jullie een goede match vormen.

 

Wat is jouw ultieme tip om daten nét wat leuker te maken?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren. Op haar eigen blog Diolifestyle schrijft ze over de mooiste hotspots en citytrips die je niet mag missen, deelt regelmatig outfitinspiratie, neemt je mee in de dagelijkse struggles en schrijft over de trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

 

 

 

 

Terug naar overzicht