Maak gratis een profiel aan

Wat als sociale media je relatie beïnvloeden?

20-8-2018 - Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en infiltreren (soms ongewild) ook onze persoonlijke relaties. Hoe ga je hier het beste mee om?

Maak gratis een profiel aan

We brengen steeds meer tijd door op onze telefoon. Waar we vroeger de krant lazen bij het ontbijt, pakken we nu steeds vaker onze smartphone erbij om het nieuws van de dag te bekijken. Niet alleen wereldnieuws, maar vooral ook sociale media. We blijven scrollen, klikken en ‘liken’. Daar is in theorie niets mis mee, maar wat gebeurt er als de apps te veel invloed hebben op je relatie? Relatieplanet geeft tips.
 

‘Het is ingewikkeld’

Het klinkt misschien als een stommiteit, maar tegenwoordig is dit een serieus vraagstuk: plaatsen we onze ontluikende liefde op Facebook in de vorm van een relatiestatus? Er zijn mensen die hier enorm veel waarde aan hechten en dus erg teleurgesteld zijn als de partner hier niet in mee wil gaan. Daarnaast zijn er de mensen die dit soort details juist graag voor zichzelf houden. Belangrijk in deze kwestie is om te onthouden dat er geen goed of fout is. Overleg dit met je partner en doe zijn/haar mening niet af als onzinnig of stom. Bepaal samen hoeveel je van jullie relatie wil delen!

 

Sociale media of vergelijkingssite?

Sociale media tonen vaak een rooskleuriger beeld van de werkelijkheid. Ondanks het feit dat we dit allemaal weten, is het soms moeilijk om dit tijdens het scrollen te bedenken. Met een lamme duim zie je het ene mooie mens na het andere voorbijkomen. De een op Bali poserend met een strategisch geplaatste kokosnoot, de ander al hardlopend met het ontblote lijf zorgvuldig aangespannen. De vraag of je wel goed genoeg bent voor je partner is hierbij vast meer dan eens door je hoofd geschoten. Onzekerheid is heel menselijk, maar het is niet gezond om jezelf constant te vergelijken met gefilterde, opgepoetste foto’s. Jouw partner is met jou omdat jij uniek bent! Leg je telefoon liever even aan de kant en knuffel even met je kat: veel heilzamer voor je mentale gesteldheid.

 

Leef in het moment

Het kan leuk zijn om te zien waar je oude schoolvriendin nu werkt of wat je favoriete beroemdheid in zijn vrije tijd doet. Sociale media kan een heel leuke manier zijn om met mensen in contact te blijven en op de hoogte te blijven van allerlei zaken. Toch is het belangrijk om vooral de belangrijkste persoon in je leven niet te vergeten: je partner! Deze persoon staat (letterlijk) het dichtst bij je en is er te allen tijde voor je: zorg er dan ook voor dat je je sociale media op een respectvolle manier gebruikt. De lijn tussen vriendelijkheid en flirten is in de digitale wereld nog net iets dunner en dit kan onbedoeld kwetsen. Daarnaast is het veel leuker om in het moment te leven en te genieten van jullie avond samen, toch?

 

 

Terug naar overzicht