Maak gratis een profiel aan

Wat bespreek je op een eerste date?

6-8-2018 - Relatieplanet heeft gewerkt, je hebt een leuk iemand ontmoet, de datum voor jullie eerste date is gezet. Maar waar moet je het in hemelsnaam met elkaar over gaan hebben? Na het lezen van dit artikel heb je daar alle benodigde handvatten voor.

Maak gratis een profiel aan

 

Het doel van een eerste date is om te kijken of het leuk genoeg is om samen een tweede date te gaan hebben. Je hoeft dus niet te bedenken of iemand de vader of moeder van je kinderen gaat worden, of dat  je wel of niet volgende week moet gaan trouwen. Zaak is gewoon te kijken of het leuk genoeg is voor een tweede date. Daarom is het belangrijk zo ontspannen mogelijk de date in te gaan. 

 

Hoe zorg je daar nu voor?

 

De beste manier om een leuk, ontspannend en gezellig gesprek te hebben is niet door vooraf te bedenken waar je het over gaat hebben. Als jij naar je vrienden gaat bedenk je ook niet vooraf wat de vier thema’s zijn die sowieso aangekaart wilt hebben. Je gaat er heen. Je verheugt je op het samenzijn. Om daarna het gesprek op z’n beloop te laten gaan, omdat je vertrouwen hebt dat het goed komt.

 

Vertrouwen kweken

Dat vertrouwen is dan net hetgeen wat je vaak op die eerste date dan mist. Je kent de ander niet, je weet niet of het wel vanzelf zal gaan. Hoe dan alsnog WEL dat vertrouwen te voeden en het gesprek natuurlijk te laten stromen? Kernwoord in deze is: ’nieuwsgierigheid’. Jij moet jouw nieuwsgierigheid in de ander op positieve wijze naar voren laten komen. Waar ben jij nieuwsgierig naar in de ander? Wat wil je weten? 

 

Vragenvuur

Een valkuil van nieuwsgierigheid is natuurlijk dat het een verhoor wordt. Ondervang dit door ook de ander de kans te geven om vragen te stellen. Dan wel door ongevraagd meer van jezelf te laten zien. Met oprechte nieuwsgierigheid als onderstroom volgen de gespreksonderwerpen vanzelf.

 

Informatie versus gevoel

 

Ander veel voorkomende valkuil is dat je teveel blijft hangen in de inhoudelijk vragen. Wat voor werk doe je? Hoe lang ben je single? Reis je graag? Hobby’s? Heb je broers en zussen? Je kent ze wel. Durf nu ook een laag dieper te gaan. Dus leuk dat Spanje zijn of haar lievelingsland is. Je snapt de ander pas echt als je ook weet waarom zij zo intens geniet van de sfeer daar.

 

Conclusie

Durf oprecht nieuwsgierig te zijn en ga verder dan alleen de platte feitjes. Voor je het weet zijn de uren voorbijgevlogen, moet je naar huis, maar wil je niet. Omdat je zo heerlijk aan het kletsen bent. En dat op een eerste date....

 

Deze blog is geschreven door datingexpert Tom Gorny van MasterFlirt en Ask A Guy. Hij traint al jarenlang mensen die beter willen worden in (online) daten en behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. Tom is auteur van de boeken 'MasterFlirt, zo versier je elke vrouw' en 'MasterFlirt Internet'.

 

 

Terug naar overzicht