Maak gratis een profiel aan
Wat je kunt verwachten als je date met een introvert persoon

Wat je kunt verwachten als je date met een introvert persoon

17-7-2017 - Minstens 40% van de Nederlandse bevolking is introvert, dus de kans is groot dat ook jouw date introvert is. In dat geval is het goed om te weten wat je precies kunt verwachten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Introverte personen staan anders in de wereld dan extraverte personen, waardoor het voor de extraverte persoon soms even wennen is om tijd door te brengen met een introvert. Maar wanneer je de introvert beter leert kennen, kan er een prachtige langdurige relatie ontstaan.  

 

1. Geen small talk

De meeste introverte personen houden niet van small talk. Oppervlakkige gesprekken, introducties of praatjes over de weersomstandigheden slaat de introverte persoon liever over. Waarom? Omdat ze veel liever willen weten wat je passie is. Wat zijn je dromen? Waar ben je bang voor? Geloof je in een leven na de dood? Welke dingen zijn belangrijk voor jou? Diepe gesprekken is waar de introverte persoon voor gaat, gesprekken die je aan het denken zetten.  

 

2. Diepe gesprekken

Verbaas je er dan ook niet over als de vreemdste en diepste onderwerpen worden aangesneden. De introvert heeft een ontzettend kleurrijke innerlijke wereld die hij of zij érg graag met anderen wil delen. Het feit dat er een stukje van die wereld met jou wordt gedeeld betekent dat hij of zij je vertrouwt.  

 

3. De introvert deelt niet alles

Tegelijkertijd is het juist deze innerlijke wereld die de introvert er van weerhoudt om te delen wat hem of haar bezighoudt. Als introverte personen iets dwars zit verwerken ze dat het liefst eerst zelf, om het daarna, als ze er klaar voor zijn, wel of niet met je te delen. Probeer in de tussentijd het vertrouwen van de introvert niet te schaden door boos te worden omdat hij of zij niet alles met je deelt. Heb geduld.  

 

4. Creativiteit

Veel introverte personen zijn erg creatief. De kleurrijke innerlijke wereld wordt dan naar buiten gebracht door middel van schrijven, verven, tekenen of het maken van muziek.  

 

5. Gebaren zeggen meer dan woorden

De introvert vind het soms moeilijk om zijn of haar gevoelens onder woorden te brengen. Wanneer dit het geval is zullen ze er alles aan doen om jou toch te laten weten hoe je je voelt, door middel van kleine gebaren zoals een glimlach.  

 

6. Kleine groepen

Introverte personen hebben vaak een kleine groep vrienden waar ze graag tijd mee doorbrengen. Gaan ze toch naar een feestje met veel mensen, dan willen ze daarna echt even alleen zijn. Verwacht op dat moment niet teveel van ze.  

 

7. Onwennig

De introvert komt soms onbedoeld arrogant over. Dat komt omdat ze snel uit hun comfort-zone zijn en het moeilijk vinden om zichzelf te laten zien en horen als ze nog niet aan de nieuwe situatie gewend zijn. Het is niet dat de introvert je niet wil begroeten of je negeert, de introvert is simpelweg wat onwennig. Knoop zelf een gesprek aan en de introvert zal blij zijn dat jij hem of haar hebt aangesproken.

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

Terug naar overzicht