Wat kunnen we leren op relatiegebied van tv-series?

Wat kunnen we leren op relatiegebied van tv-series?

30-6-2017 - Je vindt iemand leuk en wilt graag een stap verder gaan. Hoe pak je dat aan? Wellicht kunnen de volgende tv-relaties je geruststellen en je inspireren om de volgende stap te zetten.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

Val niet voor alleen het uiterlijk

In the Big Bang Theory komt de beeldschone Penny tegenover de wetenschappers Leonard en Sheldon wonen. Beide heren zijn prototype nerds, in de wetenschap experts op hun vakgebied. Sociale vaardigheden zijn minder sterk dan hun kennis over stripboeken. Leonard is direct over zijn oren verliefd op Penny. In het begin moet Penny helemaal niks van Leonard zijn flirts hebben. Ze valt op machomannen en moet niets hebben van nerds. Langzaamaan begint Penny Leonard leuk te vinden. Ze wordt zelfs jaloers als Leonard een relatie met een ander krijgt. Uiteindelijk vinden Leonard en Penny elkaar. De aanhouder wint en zorg dat de ander jou écht leert kennen, want het innerlijk is belangrijker dan het uiterlijk.

 

De spanning van verboden liefdes

Wat als je iemand leuk vindt waar je om wat voor reden niet verliefd op mag worden, ja mensen het bestaat nog in 2017. Verboden liefdes zijn spannend omdat ze niet mogen. Jon Snow en Ygritte uit Game of Thrones zijn een schoolvoorbeeld van zo’n verboden liefde. Jon komt uit de Night’s Watch en Ygritte is een Wildling. Gezworen vijanden en dat merk je in de eerste scenes tussen Jon en Ygritte. Jon is gevangengenomen door de Wildlinds en Ygritte moet hem bewaken. Jon houdt de boot af omdat deze liefde niet mag en niet kan. Ygritte is eenvoudiger in het tonen van haar gevoelens, ze laat zich niet tegenhouden door de verboden liefde. Ze wil Jon en laat dat merken ook. Jon smelt stap voor stap voor de charmes van Ygritte, net zolang tot hij tot over zijn oren verliefd is op haar. Hij verbreekt zelfs zijn Night’s Watch-gelofte om niet met een vrouw te zijn voor haar.
 

Maar als voor Jon de kans zich voordoet om te ontsnappen doet hij dat. Ygritte, een scherpschutter met pijl en boog, heeft hem in haar vizier en vuurt. Jon is gewond, maar niet dodelijk getroffen. Voor Ygritte een compromis tussen haar liefde voor Jon en haar loyaliteit aan de Wildlings. Tijdens de veldslag om het kasteel van de Night’s Watch heeft ze Jon weer in het vizier. Ygritte wacht en dat wordt haar fataal. Zodra ze getroffen is rent Jon naar haar toe en sterft Ygritte in zijn armen.
 

Een verboden liefde is spannend omdat het niet mag, zorg dat je zeker van je zaak bent voordat je eraan begint. Voelt het ook nog zo goed als het niet meer verboden is? Wil je bij een verboden liefde een stap verder gaan check dan eerst even of hij of zij een pijl en boog bezit ;)

 

Liefde op het tweede gezicht

Wat als de eerste indruk niet goed is. Kun je gevoelens ontwikkelen voor iemand waar je tijdens de eerste kennismaking niets van moest weten? Als Claire Jamie ontmoet in Outlander ziet ze een barbaar en een halve Neanderthaler. Iemand die vies, bruut en ruw is. Als Claire ziet wat Jamie allemaal doet en wat hij opoffert begint ze hem steeds meer te waarderen. Haar huwelijk met hem is niet uit liefde maar uit noodzaak. Als Schotse mag ze niet door Engelsen gevangen genomen worden. Ook al is het een verstandshuwelijk aan het begin, de liefde bloeit op. Claire wordt stapelgek op Jamie. Je kan een goede eerste indruk maar één keer maken, soms krijg je een herkansing als de ander je beter leert kennen. Cupido schiet niet altijd raak met de eerste pijl, soms heeft hij een herkansing nodig.
 

Ook in series gaat de liefde niet over de welbekende rozen. Soms word je verliefd op een verboden liefde, val je voor een complete tegenpool of raak je pas geïntrigeerd van iemand als je hem of haar beter kent. Liefde laat zich niet sturen. Welke liefdeslessen haal jij uit series?
 

Deze blog is geschreven door Carlien en Marjolein. Vrouwen die van series houden. Dat zijn Carlien en Marjolein. Eigenlijk schrijven ze hun blog vrouwendievanserieshouden.nl vooral voor zichzelf, zodat ze nog meer redenen hebben om fantastische series te kijken. Want dat zijn ze tegenwoordig: fantastisch. "Waarom niet bloggen over iets wat fantastisch is? Daar worden we blij van!"
 

Terug naar overzicht