Week van de Psychiatrie: zelfregie & daten

Week van de Psychiatrie: Zelfregie en daten

 

Deze week (maandag 29 maart t/m zaterdag 2 april) is de Nationale Week van de Psychiatrie. Dit jaar staat deze week in het teken van de zelfregie. Het kan lastig zijn om de regie over je leven te behouden. Als het allemaal niet zo lekker loopt in je leven is het ook lastig om je open te stellen voor daten en liefde. Hoe neem je zelfregie over jouw leven en wat kun je hier het beste mee doen als je gaat daten met die ene leuke single man of vrouw van datingsite Relatieplanet? We willen je hier graag het volgende over vertellen!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Daten: ga jij de uitdaging aan?

Het leven zit vol met uitdagingen. Iedereen bewandelt een weg vol hobbels, bergen en soms diepe dalen. Soms maak je dingen mee die erg veel indruk op je maken. Je kan hierdoor een pittige tijd tegemoet gaan en misschien kom je jezelf op dit stuk van jouw pad tegen. Dit kan erg confronterend zijn en het kan zijn dat het lijkt alsof je de controle, de regie, over je leven verliest. Op deze momenten heb jij een keuze: ga je de uitdaging aan? Vervolg je je pad of neem je een paar stappen terug? Natuurlijk kom je dit soort uitdagingen ook tegen als je gaat daten. Je hoeft niet al je persoonlijke problemen opgelost te hebben en je gehele verleden een plekje te hebben gegeven om je open te stellen naar een ander. Die ene leuke single man of vrouw heeft ongetwijfeld ook een het een en ander meegemaakt. De uitdaging is dan het vinden van een manier waarop jullie hier samen mee om kunnen gaan.

Neem verantwoordelijkheid voor je rugzakje

Op datingsites is de term ‘rugzakje’ iets dat regelmatig vermeld wordt in profielteksten. Singles hebben er snel een mening over. Ze geven aan dat ze hun rugzakje jaren geleden achter hen gelaten hebben of dat ze niet op zoek zijn naar een date met zo’n rugzakje. Eigenlijk heeft iedereen natuurlijk zo’n rugzakje. Iedereen draagt ervaringen van het verleden met zich mee, want dit vormt je namelijk tot wie je bent. Wat hierbij van belang is, is hoe jij kiest hiermee om te gaan. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor hoe je je voelt. Verwacht dus niet dat de ander jouw rugzakje met je gaat dragen of dat diegene je reddende engel zal zijn. Vertrouw op je eigen kracht! De term komt misschien wat negatief over, maar dat hoeft het natuurlijk niet te zijn. Als jij verantwoordelijkheid neemt voor je verleden, je ervaringen en je gevoel, dan kan dit juist veel positiefs betekenen voor je date ervaring! Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte maakt voor wijsheid, gevoel voor humor en ervaring in je rugzak. Humor wordt door singles namelijk vaak gezien als aantrekkelijk!

Single & leven in het hier en nu

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om meer zelfregie te nemen, is te leven in het hier en nu. Natuurlijk kunnen bepaalde gebeurtenissen in je leven ervoor zorgen dat je blijft steken in herinneringen, maar hier kun je niets meer aan veranderen. Dit betekent niet dat je ze zomaar weg moet stoppen. Geef je verleden de ruimte, maar laat het je niet belemmeren in het heden of op weg naar de toekomst. Ook tijdens het daten is dit belangrijk. Je bent in het hier en nu een nieuw avontuur aangegaan. Probeer je dates bijvoorbeeld niet te vergelijken met hoe het was met je vorige partner. Ga iedere ervaring zo veel mogelijk met een frisse blik tegemoet en zie hoe jouw heden je toekomstbeeld op kan fleuren!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht